Nå kan du se fotball-VM i 3D

Nytt TV-system klart til VM i Sør-Afrika.

|||(Dagbladet): 11. juni sparkes den første kampen i fotball VM i gang. Det er bare uker igjen og den siste tekniske testen av løsningen som skal gjøre deg i stand til å se kampene i tredimensjonal TV.

Produsentene Host Broadcast Services (HBS) skal dekke alle kampene under mesterskapet, men i tillegg skal 25 av oppgjørene sendes i 3D.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters mener TV-industrien at 3D er fremtiden. Peter Angell jobber i HBS og mener deres jobb er å fortelle kampens historie og ikke la teknologien komme i veien.

- Vi er i en annen liga enn Hollywood. De har år på seg til å produsere filmene sine. Vi har et millisekund på å ta avgjørelser, sier Angell til Reuters.

Journalister var invitert til Monaco for å overvære 3D-kampen mellom lagene Nancy og Monaco. Og ikke alle var like overbevist.

- Jeg tror dette vil kunne komme sterkt om noen år, men de må jobbe litt mer med teknologien. Men nærbildene er brilliante, sier David Edbrooke fra den engelske avisen Daily Telegraph.

Heller ikke T3 Magazines Michael Swah var helt solgt.

- Nærbildene var spesielle, men med en gang det zoomes ut er ikke 3D veldig effektivt, mener Swah.

I øyeblikket finnes det ingen vanlig standard for 3D på TV. Noen systemer krever at man bruker elektroniske briller. Andre systemer lener seg på de vanlig passive brillene mens noen ikke krever briller i det hele tatt.

Det er beregnet at salget av 3D-fjernsyn vil nå opp mot 15,6 millioner solgte enheter i 2013.