SJOKKERT: Slik reagerte Karsten Warholm da han løp inn til VM-gull i London i sommer. Er det han som fortjener å vinne Folkets idrettspris? Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
SJOKKERT: Slik reagerte Karsten Warholm da han løp inn til VM-gull i London i sommer. Er det han som fortjener å vinne Folkets idrettspris? Foto: REUTERS/Lucy NicholsonVis mer

Disse er nominert til Folkets idrettspris 2017

Nå kan du stemme på din favoritt - hvem fortjener Folkets idrettspris?

Slik stemmer du.

  • I bunnen av saken kan du stemme på din favoritt til å vinne Folkets idrettspris!

(Dagbladet): Det nærmer seg jul, og som hvert år siden 1990 skal Dagbladet dele ut Folkets idrettspris.

I løpet av de neste to ukene kommer vi til å presentere alle de nominerte og på hvilket grunnlag de er nominert. Det baserer seg selvfølgelig på hva de har gjort på idrettsarenaen dette året.

Karsten Warholm er blant de nominerte, etter at han fengslet en hel idrettsverden da han tok VM-gull på 400 meter hekk i sommer. Han ble i vinter også belønnet med prisen «Rising star of the Year» av Det internasjonale friidrettsforbundet.

Av gjengangerne er Marit Bjørgen (fire VM-gull og seks verdenscupseiere i comebacket etter å ha blitt mor) og håndballjentene (EM-gull) nominert. Håndballgutta er også nominert etter VM-sølvet i Frankrike.

Sykkel-suksess

Joshua King er nominert for sin strålende sesong i Premier League, der han scoret 16 mål for Bournemouth. Sykkelstjernene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er nominert for henholdsvis sin etappeseier i Tour de France og å ha skapt spenning i VM på hjemmebane, der sistnevnte tok sølv. Kristoff vant også EM i sommer.

Ellers er Birgit Skarstein (VM-gull i roing og -sølv og -bronse på ski), Filip Ingebrigtsen (VM-bronse på 1500 meter) og Maiken Caspersen Falla (tre VM-gull i Lahti) nominert.

Magnus Carlsen har for øvrig vunnet Folkets idrettspris flest ganger, fem, mens Johann Olav Koss har vunnet tre ganger.

Slik stemmer du

Nå er det opp til deg å stemme på din favoritt. I løpet av de to neste ukene presenteres de nominerte, og du kan samtidig stemme på den du synes fortjener å vinne folkets idrettspris.

I bunnen av hver sak ligger det en stemmeboks, der du kan krysse av for din favoritt. Den finner du også nederst i denne saken.

Vinneren avsløres i Dagbladets papirutgave lille julaften.