Nå kan Hoftun skyte på naboen

I løpet av noen uker flytter RBK-stopper Erik Hoftun inn i sin nybygde villa på Byåsen utenfor Trondheim. Hans nærmeste nabo, keeper Jørn Jamtfall, ligger bare noen uker etter. -Men bygginga betyr ikke kroken på døra for å reise utenlands, forsikrer Hoftun.

Han får jevnlig signaler om at han er et attraktivt navn for flere europeiske toppklubber, men akkurat nå er et eventuelt klubbskifte langt bak i bevisstheten. Han har viktigere saker å konsentrere seg om:

  •  Rosenborg har mistet fire av seks poeng på de to siste kampene, og må strammes opp etter slurvete forsvarsspill i 2-2-kampen mot Stabæk.
  •  Drillo tar ut Mexico-troppen i timene etter dagens serierunde _ og Hoftun har vært med i Drillos-tropen de seks siste gangene.

-Det ble gjort individuelle feil, men også hele laget sviktet i perioder defensivt. Vi kan ikke gjøre det samme mot Bodø/Glimt, sier Hoftun.

-Vet ikke helt om det er en fordel eller ulempe å bli tatt ut denne gangen, innrømmer han.

Underforstått: Er han med, så har han også noe han må bevise overfor landslagssjefen. Er han ikke med _ så er han klar for Frankrike-VM. Det siste er Dagbladets - ikke Hoftuns - påstand.

Flytter inn

I løpet av to uker flytter familien inn i en ny stor villa - noen dager før, og noen meter ved siden av, keeper Jørn Jamtfall.

-Vi får bedre plass. Og ungene får to minutters bilfri vei til skolen, sier Hoftun.

Men det inngår ingen byggegaranti om at familien Hoftun kommer til å bli boende der de nærmeste sesongene.

Proffagent Einar Baardsen kunne derimot tidlig i vinter garantere at Erik Hoftun ville få tilbud fra en eller flere italienske storklubber i løpet av sommeren. Og det var etter at Milan og RBK ikke klarte å bli enige om en overgangssum på Hoftun før overgangsmarkedet i Italia stengte 31. januar. Han har også tidligere sagt nei til Napoli.

-Dukker det opp noe veldig interessant, så er jeg fortsatt lysten på å prøve, sier Hoftun.

I mellomtida kan han skyte på naboen.