Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Nå kan ingen nekte oss gullet

Vigdis Hårsaker har blitt snytt for gull to ganger. I kveldens finale mot Danmark er hun sikker på at alle gode ting er tre!

BUDAPEST (Dagbladet): -  Spiller vi som mot Ungarn i finalen, er det ingen som kan nekte oss gullet. Det spillet vi leverer om dagen er som å hoppe etter Wirkola, fastslår en skråsikker Vigdis Hårsaker overfor Dagbladet foran drømmefinalen.

Norge- Danmark er reprise på EM-finalen i Danmark for to år siden. Den gangen tapte de norske jentene med tre mål, etter å ha blitt kontret i senk de siste minuttene. Det tapet svir fortsatt hos Marit Breivik.

-  Da klarte vi ikke å fullføre helt ut. Det var synd. Ut fra resultatene så langt i EM er det vi som er favoritter, men finalen spilles verken på forhånd eller på papiret, sa Marit Breivik etter å ha sett Danmark slå Russland 31- 27 i den andre semifinalen i går kveld.Hun ble imponert over det hun så.

-  Danskene gir seg aldri og er flinke til å gripe alle situasjoner som oppstår. De har nok trussel til å gi oss trøbbel, sier Marit Breivik.

Bra samarbeidBegge finalelagene har gjennomgått et generasjonsskifte, og Marit synes dagens finale er ekstra morsom ettersom resten av verden gledet seg over Norge og Danmarks svake VM i fjor.

-  Med oss på 6. plass og Danmark på 13. trodde de at de hadde ryddet unna Skandinavia. Men dette viser bare at det jobbes bra i både klubblag og yngre landslag i begge nasjonene. Jan Pytlick og jeg har også et kjempebra samarbeid, men det legger vi på tribunen akkurat under finalen, gliser Breivik.

Hos danskene har spesielt bakspiller og mesterskapsdebutant Mette Sjøberg slått til for fullt i EM. Hun er lagets toppscorer med 34 mål på 63 skudd. Og kanskje har de også EMs beste keepertrio i Karin Mortensen, Louise Bager Norgaard og Rikke Scmidt.

Treneren overrasketDanskenes trener Jan Pytlick var fra seg av begeistring etter semifinaleseieren. Han hadde aldri trodd han skulle føre et nesten helt nytt dansk lag til finale i EM.

 KVALMENDE GODE: Jentene etter Vigdis Hårsakers scoring. Kjersti Beck, Katja Nyberg, Gro Hammerseng og lege Terje Halvorsen. Foto: Bjørn Langsem
KVALMENDE GODE: Jentene etter Vigdis Hårsakers scoring. Kjersti Beck, Katja Nyberg, Gro Hammerseng og lege Terje Halvorsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Jeg trodde ikke at vi skulle komme så langt i EM. Det er et helt nytt lag, vi hadde bare 13 treninger og tre kamper sammen før avreise til Ungarn. Dette er som en drøm, og nå gleder vi oss til å spille mot våre norske venner. De virker kjempesterke og det blir en fin utfordring for oss. Men når vi først har kommet så langt så ønsker vi gullet, fastslår Jan Pytlick.

Danmarks tidligere suksesstrener, Ulrik Wilbek, som førte de danske piger til OL-gull, VM-gull og to EM-gull, mener utfallet i kveldens finale gir seg selv:

-  Danmark har ikke sjanse. At de i det hele tatt er klare for finalen sier noe om nivået i dette mesterskapet. Danmark har ikke kommet til finalen med godt spill, men med taktikk og vilje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media