- Nå kan jeg bli toppscorer

ROTTERDAM (Dagbladet): Spania- Norge 0- 1. - Jeg skal snakke ny kontrakt med Tottenham etter EM, så jeg sikter meg inn på en fem - seks mål, sa Steffen Iversen (24) da vi hadde en golfrunde sist torsdag. Deretter slo han en ball pokkerivold. Men i går traff han til de milde grader. Og sendte Norge dit han sjøl hadde vært og headet - til himmels.

Knokke-Heist torsdag 8. juni - litt utpå ettermiddagen: - Det er viktig at jeg gjør det bra her nede, sier Steffen alvorlig. For det er jo på tide at jeg også får høyere lønn. Og jeg har ikke planlagt ferie før etter 2. juli.

- Er det ikke da EM-finalen spilles?

Feijenoord Stadion i går kveld: - Den første er i boks, sier Norges matchvinner til Dagbladet. - Da gjenstår det vel bare fire eller fem - ikke sant. Og sjøl om det er vanskelig, så kan det jo gå.

- Jeg kan bli toppscorer i EM.

Tømte seg helt

Seiersmålet mot Spania - levert fra en blond springskalle i ozon 65 minutter ut i denne fantastiske kvelden - forteller alt om Steffen Iversen. Han tror han kan flytte fjell. Men sterkere enn ønsket om personlig suksess er viljen til å vinne for Norge.

Jeg skjønte det da han hentet opp en Myggen-pasning på den norske dødlinja i kampens 90. minutt. Med krampe.

- Gud veit hva Myggen tenkte på der, sier Steffen og gliser. - Men jeg måtte rekke den ballen. Derfor tok jeg den siste spurten på 20 meter. Jeg skulle jo ut likevel.

Og:

- I ettertid vil det nok være to ting jeg tenker på ut over seieren. Målet - og all løpinga. Sjøl om jeg scoret et veldig viktig mål for Rosenborg første gangen vi gikk videre i Champions League, er nok dette mitt største.

- I tillegg har jeg aldri løpt mer i en fotballkamp.

Men Steffen Iversen var nær ved ikke å få en eneste meter. I hvert fall ikke fra start.

Sistemann på laget

For John Carew ble ikke danket ut fra høyrekanten før Nils Johan Semb tok den siste løpeturen mandag kveld.

Først da kom Tottenham-spissen på laget.

  • - Det er bare han Steffen som kan score et sånt mål, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.
  • - Jeg har sett han har gjort det samme noen ganger før på U21-laget, sier Nils Johan Semb.
  • - Jeg har ikke trent spenst - det går bare av seg sjøl. Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor, sier Steffen (183 cm) selv.

Rett i garderoben

Han skjønte heller ikke hvorfor han gikk rett i garderoben etter å ha byttet drakt med Aranzabal - Spanias venstreback. Men faktum er at matchvinneren forsvant ned under stadion mens resten av laget takket de hysterisk glade.

I rødt, hvitt og blått.

- Jeg fikk ikke med meg det der utpå banen etter kampen, sier Steffen. - Det var kanskje litt dumt det. Hodet mitt var som vanlig tomt, og det er heller ikke meg denne seieren handler om.

- Det er laget - vi som spiller og satt på benken - som ordnet dette.

- Og noen enkeltspillere litt mer enn andre?

- Jeg er veldig glad for at Myggen sa ja og kom tilbake til landslaget. Han gjør oss til et bedre lag og betyr enormt både på og utenfor banen. Og så Bjørn Otto da, og Dan som kom inn da Henning ble skadd.

- Det var jo ikke en spanjol som var i nærheten av å gjøre dem skjelvende.

Steffen Iversens mål ga samtidig lagkameratene en liten feiring i går kveld. Eller «fiesta», som Nils Johan Semb uttrykte det.

- Har'n Nils Johan sagt det, sier Steffen til Dagbladet.

- Da blir jeg nok populær ved biljardbordet.