Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan jeg endelig si at jeg ikke er kriminell!

Cecilia Brækhus etter oppheving av bokseforbudet.

STORTINGET (Dagbladet): Cecilia Brækhus sneik seg inn i vandrehallen på Stortinget da det ble stemt om opphevingen av bokseforbundet.  Hun var for nervøs til å se det live.

Men det var en lettet bokser som møtte pressen etter forbudet ble opphevet.

Boksing har vært regulert av proffbokseloven og knockoutloven, men de nye endringene gjør at det nå er lov å bokse i Norge uten hjelm som pålagt beskyttelsesutstyr.

Takker det norske folk - Det er helt ubeskrivelig. Jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått til dette sammen. Jeg er kjempeglad. Det er vanskelig å beskrive alle følelsene som går gjennom kroppen nå. Jeg kan i hvert fall endelig si at jeg ikke er kriminell lenger!

- Hvordan har det påvirket deg at det har vært ulovlig?

- Det har vært en tung bør å bære. At man i Norge kan bli fengslet og omtalt som kriminell, det er en tungt. Jeg har holdt ryggen rak gjennom hele tida - men dette er nesten som å bli renvasket. Jeg er utrolig stolt over de som har jobbet med dette og fått det i mål. Den største støttespilleren kommer fra folket. Uten dem hadde det aldri gått gjennom, sier Brækhus.

Brækhus kan nå trene og bokse i Norge.

- Skal du nå flytte hjem?

- Nja. Jeg har bodd i Tyskland i sju år. Nå har jeg en trener og et team der borte som jeg er godt fornøyd med. Tror det blir mere tid i Norge nå som jeg har lov til å trene, sparre og bokse kamp her, sier Brækhus.

Varsler kamp Allerede neste år står Viasat og Team Sauerland klare til å arrangere Nordic Fight Night i boksing på norsk jord.

Stortinget bestemte tirsdag kveld at det 33 år lange forbudet mot proffboksing i Norge skal oppheves.

- Dette er en stor dag for alle som er glade i boksing. Med opphevelsen av forbudet mot proffboksing gleder vi oss til å introdusere Nordic Fight Night på norsk jord i løpet av 2015, sier administrerende direktør Vegard Klubbenes Drogseth i Viasat.

Brækhus har ikke tenkt på hvor hun vil bokse den første kampen på norsk jord:

- Jeg har ikke tillat teamet mitt å jobbe med det. Det er akkurat som en boksekamp - resultatet er ikke gitt før ti runder har gått. Vi skal passe på at det blir en fantastisk opplevelse for hele Norge. Jeg skal sørge for at det blir en folkefest, sier den norske boksedronninga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media