Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan jeg jogge uten smerte

Men King tør ikke sette comeback-dato etter Ullevaal-smellen.

SMERTEFULLT: Joshua King gikk i garderoben med ryggsmerter mot Bulgaria. Diagnose: Bukende skive. Fortsatt er han usikker når han kan spille igjen.
Foto Hans Arne Vedlog
SMERTEFULLT: Joshua King gikk i garderoben med ryggsmerter mot Bulgaria. Diagnose: Bukende skive. Fortsatt er han usikker når han kan spille igjen. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer

(Dagbladet): - Prolaps er det ikke, men de kaller det «bulged disc». Jeg vet ikke hva det heter på norsk, sier Joshua King til Dagbladet.

Vi har sjekket, og funnet ut at «bukende skive» er det korrekte faguttrykket rundt norske behandlingsbenker. Skaden oppsto altså i en av skivene som ligger mellom knoklene i Kings ryggsøyle, og den tar tid å lege.

Nå har det gått sju uker og to dager siden landslagsspissen holdt seg på ryggen og gikk i garderoben da Norge møtte Bulgaria på Ullevaal. Skaden han har irriterer nervevevet, og det kan være akkurat så vondt som det høres ut.

- Hva er status nå?

- Jeg har i alle fall vært ute og jogget de siste halvannen ukene, sier King.

- Og nå kan jeg gjøre det uten smerte også.

Tålmodig I dag starter King et mer målrettet arbeid med klubbens fysiske trenere.

- Så håper jeg at jeg kan trene med laget igjen neste uke, sier King.

Blackburns neste kamp er mot Sheffield Wednesday på lørdag. Godbiten i desember er utvilsomt lokaloppgjøret Bolton-Blackburn andre juledag.

- Er det et realistisk mål for deg nå å være spilleklar til juleprogrammet?

- Jeg vet ikke. Jeg stresser ikke nå. Jeg er klar når ryggen er 100 prosent. Nå gjelder det å være tålmodig, og det har gått bra så langt, svarer King.

Treneren maser ikke Han har hatt sine skadeavbrekk, 22-åringen. Den siste kom akkurat da han hadde etablert seg som Per-Mathias Høgmos udiskutable førstevalg på topp for Norge.

- Da skaden kom og jeg ble scannet, fikk jeg vite at dette kom til å bli et langt avbrekk. Jeg har vært forberedt mentalt, sier King.

- Derfor føler jeg meg ved godt mot også. Nå får jeg håndtere skaden slik jeg skal, og i det siste har det dreid seg om jogging på egenhånd, før jeg skal jobbe med trenerne denne uka.

- Kommer du til å måtte trene ryggen spesifikt i tida som kommer?

- Ja, men sånn er det med alle skader. Du må passe på den delen av kroppen til du er helt sikker på at alt er i orden, sier King.
Heller ikke manager Gary Bowyer har sett noen grunn til å mase på King.

- Nei, han har ikke sagt så mye. «Når blir du frisk?», hender det han spør. Men alle vet at jeg skulle være ute en stund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media