Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan jeg slappe ordentlig av i ferien

Målkongen Rushfeldt tok Harald Martin Brattbakks rekord og sikret tabelltopp for Tromsø.

NOTORISK: Tromsøs Sigurd Rushfeldt etter sin scoring nummer 166 i norsk toppserie. Bak kommer Tromsøs Thomas Drage og foran ligger Branns Piotr Leciejewski utslått.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
NOTORISK: Tromsøs Sigurd Rushfeldt etter sin scoring nummer 166 i norsk toppserie. Bak kommer Tromsøs Thomas Drage og foran ligger Branns Piotr Leciejewski utslått. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

ALFHEIM (Dagbladet): Tromsø - Brann 4-0.

Sigurd Rushfeldt er Norges ubestridte målkonge etter å ha scoret tre ganger da Tromsø gikk til tabelltopps med seier over Brann i kveld.

Først tangerte han Harald Brattbakks 166 med en vakker avslutning like før pause, så tok han rekorden alene med en måltyv-berøring kvarteret før slutt, før han headet inn hattricket like etter.

168 eliteseriemål er en rekord som kan bli stående lenge.

- Dette er en stor dag for meg. Det har vært snakk om det lenge, og det er litt min egen feil også. Det er deilig å få det ut av verden. Nå skal vi ut i en liten ferie, så jeg var sugen på å få det unna, slik at jeg kan slappe ordentlig av, sier Rushfeldt til TV 2.

Trener Per-Mathias Høgmo var på grensen til rørt.

- Det har vært en ære å følge Sigurds karriere. Jeg var med på å hente ham til TIL fra Vadsø i 1992. Han er et forbilde for alle unge spillere som vil bli gode, sier Høgmo, ifølge NTB.

Brann-kollega Rune Skarsfjord hadde en tung dag på benken, men den tidligere TIL-assistenten skryter voldsomt av Rushfeldt.

- Han revolusjonerte treningskulturen da han kom til Tromsø. Øvelse gjør mester. Sigurd er en sann mester, er Skarsfjords attest.

Mest TIL før pause
Kampens første store sjanse kom etter fem minutter, og den var Tromsøs.

Erik Mjelde rotet bort ballen med en håpløs feilpasning rett i beina til Sigurd Rushfeldt, som satte i gang Thomas Drage på venstrekanten.

Innlegget derfra var godt langs bakken, men Remi Johansens avslutning fra kloss hold ble blokkert.

Kara ble sett av mentor Patrick Vieira og flere europeiske klubber i kveld, og etter tolv minutter viste han seg fram.

Hele Alfheim ropte på skudd da senegaleseren la ned ballen på 25 meter, Kara fyrte av, og Piotr Leciejewski bør ha vært lettet over at det knallharde forsøket var en halvmeter for høyt.

TIL kom nære også kvarteret før pause.

Mos Abdellaoue har vært en hit i rødhvitt, og fant plass i bakrommet han like så godt. Spissen gikk for avslutning på første berøring, dessverre for «Gutan» satte han ballen over.

Rush nummer 166
Fem minutter etter kom Branns første store.

Diego Guastavino og Kim Ojo kombinerte fint utenfor sekstenmeteren, førstnevnte fikk avslutte, men også han hadde stilt skuddfoten på litt for høyt.

I stedet gikk Tromsø i angrep igjen, og scoret.

Kara virket litt preget av oppmerksomheten i første omgang, men det var han som var hjernen bak ledermålet. Stikkeren han slo til Mos var perfekt, like bra var Mos' oppmerksomhet da han sendte ballen tilbake til Sigurd Rushfeldt, og det er en mann som vet hvor målet står.

Rush satte ballen i krysset via armen til Brann-keeper Leciewski - tippeligascoring nummer 166 - og Tromsø-veteranen hadde tangert Harald Brattbakks scoringsrekord i norsk fotball.

Store TIL-sjanser
Kort etter pause viste duoen Rush-Mos godt samarbeid igjen.

Denne gangen var det TIL-kapteinen som spilte fram Vålerenga-leiesoldaten, men igjen ble avslutningen for svak fra Abdellaoue nesten alene med keeper. Utenfor.

Den var stor, men den neste var enda større.

Piotr Leciejewski mistet en ball inne i feltet, og Mos kunne avslutte på halvvolley for åpent mål. Han satte ballen over.

Sigurd Rushfeldt kunne tatt scoringsrekorden alene etter halvspilt omgang.

Spissen møtte innlegget fra venstre med en litt sleivete avslutning, men var likevel bare centimetre unna å legge på til 2-0.

Hattrick
De hentet han inn kvarteret før slutt.

Da kom innlegget fra høyre, Christian Kalvenes tapte duellen, og Rushfeldt styrte inn dobling av ledelsen med et herlig touch.

167.

168 kom fra spissens rutinerte hode.

Innlegget fra venstre igjen, Rushfeldt gikk til vers, og stanget ballen i nettet via bakken.

Like etter gikk han av banen til stor hyllest fra Alfheim-publikummet, som Norges største målkonge.

Og som serieleder.

Det siste slo Tom Høgli helt fast fra straffemerket på overtid.