- Nå kan jeg vinne

Etter tremila i Holmenkollen, er til og med Marit Bjørgen enig i at hun kan vinne verdenscupen.

Marit Bjørgen tok 12 viktige poeng etter 19. plass på skøytetremila i Kollen, mens argeste konkurrent Gabriella Paruzzi tok 40 poeng med sin 6. plass. Før de fire siste rennene i verdenscupen har Paruzzi et forsprang på 69 poeng i verdenscupen sammenlagt.

I en alder av 23 år er Bjørgen i angrepsposisjon som aldri før.

- Det meste gikk min vei i dag, men jeg tviler på at det blir avgjort før det aller siste rennet i Pragelato. Muligheten er der, og vi får regne ut poengene i slutten av sesongen, sa Bjørgen etter manndomsprøven i Holmenkollen.

Snuoperasjon

I hele år har hun nektet å snakke om verdenscupseieren. Bjørgen har poengtert gang på gang at den tittelen ikke har vært noe uttalt mål denne sesongen.

I Kollen innrømmet hun endelig at tanken har streifet henne.

- Kampen om verdenscupseieren ligger i bakhodet.

På forhånd fryktet både Bjørgen og den norske landslagsledelsen at Paruzzi med klaff kunne gå til topps lørdag. Det skjedde ikke. Den italienske jenta lå i teten i starten, men falt av ut over i løpet.

- Paruzzi fikk mindre poeng enn jeg regnet med, og de poengene jeg fikk her kan bli gull verdt.

Usikker

Bjørgen var lenge usikker på om hun skulle stille til start i Holmenkollen. På de 10 siste dagene har hun gått seks renn. Det tærer på kreftene.

- Det var bra jeg stilte. Jeg vet at jeg ville ha angret om jeg ikke gjorde det, men jeg kjente at jeg var sliten og hadde kanskje gått et bedre løp om jeg hadde vært uthvilt, mente Rognes-løperen.

Landslagstrener Svein Tore Samdal tror ikke at tremila i Kollen vil ødelegge for Bjørgens avslutning av sesongen.

- Dette koster ikke mer enn at hun skal være klar til sprinten i Lahtis fredag. Nå drar hun hjem til Rognes, og vi utsetter reisen til Finland lengst mulig. Vi drar ikke dit før torsdag, og etter 10-kilometeren klassisk neste søndag drar vi rett til Italia for å forberede oss, sa Samdal.

Russisk

Russlands Julija Tsjepalova åpnet sesongen med å bli nummer 22, 21 og 22 på de tre første rennene hun gikk. I februar har formen hennes akselerert kraft. Lørdag hadde hun full kontroll på konkurrentene og tok en komfortabel seier - hele 59 sekunder foran italienske Sabina Valbusa. Valentina Sjevtsjenko fra Ukraina tok 3. plassen.

Beste norske ble Kristin Størmer Steira på 10. plass.

(NTB)

VINNER: Marit Bjørgen har tro på sammenlagtseier i verdenscupen.