Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå kan Løke bli en av tidenes tittelsankere

Går for 15 av 16 mulige siden 2009.

I CHAMPIONS LEAGUE-FINALE: Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen møter Buducnost Podgorica i finalen i Champions League. Györ har tapt seks av seks europacupfinaler de har spilt tidligere. 
Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix
I CHAMPIONS LEAGUE-FINALE: Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen møter Buducnost Podgorica i finalen i Champions League. Györ har tapt seks av seks europacupfinaler de har spilt tidligere. Foto: Aleksandar Djorovic / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Løke har sjansen til å bli en av tidenes tittelsankere i kvinnehåndball i løpet av dette året.

Får hun full uttelling de neste åtte månedene, har Løke vunnet 15 av 16 mulige trofeer siden 2009. Dette er fangsten de tre siste sesongene:

2010 (Larvik): Serie, cup, sluttspill, EM.

2011 (Larvik): Serie, cup, sluttspill, mesterliga, VM.

2012 (Györ): Serie, cup.

Lørdag spiller Györ første finale i mesterligaen mot Buducnost Podgorica. Det er ikke utenkelig at Løke (og lagvenninne Katrine Lunde Haraldsen) vinner alle seks mulige turneringer i år.

Sluttspillet i Ungarn avgjøres senere i måneden med Györ som storfavoritt. Til sommeren er Norge laget å slå i OL. Fire måneder etter spilles EM i Nederland, også der med norsk favorittstempel.

Bare missen (tap i semifinalen) i mesterligaen 2010 ødelegger en helt plettfri fasit for Løke.

- Best
- Jeg tror ikke noe lag kan slå oss på ungarsk jord. Skulle vi tape hjemme lørdag, er jeg likevel optimist foran returkampen, sier Györ-trener Karl Erik Bøhn til NTB.

Han er også Løkes samboer. Paret opplever kjempesuksess.

- Heidi har én sesong igjen av kontrakten. Vi får se hva som skjer etter det. Hun er i hvert fall en ettertraktet spiller, sier Bøhn.

Løke ble nylig også kåret til verdens beste håndballjente i 2011.

- Vanvittig trøkk
Györ har flyttet ut av sin vanlige arena, av Bøhn kalt «gymsalen». Finalen går i Veszprém, en times kjøring unna Györ.

- Der ligger verdens beste håndballhall med plass til nesten 6000 tilskuere. Det er tribuner tett inn til banen hele veien rundt, og det blir et vanvittig trøkk der inne, sier Bøhn.

Sannsynligvis får Lunde Haraldsen mest tillit av keeperne. Dette til tross for at Katalin Pálinger er inne i sine to siste uker som aktiv.

Larvik er tittelforsvarer i mesterligaen, men tapte semifinalen mot Buducnost Podgorica.

Györ har en trist finalestatistikk i europacupene. Seks forsøk har hittil gitt seks tap.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!