ANSATTE OG SPARKET BERG PÅ 57 DAGER: Blackburns globale rådgiver Shebby Singh sier det var en smertefull avgjørelse å sparke Henning Berg. Nå jobber krefter i Blackburn med å bli kvitt ham. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
ANSATTE OG SPARKET BERG PÅ 57 DAGER: Blackburns globale rådgiver Shebby Singh sier det var en smertefull avgjørelse å sparke Henning Berg. Nå jobber krefter i Blackburn med å bli kvitt ham. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Nå kan mannen som sparket Berg være nestemann ut

Blackburn-direktører i krisemøte i India.

(Dagbladet): Shebby Singh har tittelen «global rådgiver» i Blackburn.

Det var han som lot seg imponere så mye av Henning Bergs jobbintervju at nordmannen ble ansatt som manager, og det var han som hadde siste ord da Berg ble sparket 57 dager senere.

Nå kan også hans posisjon i klubben være truet.

Bollywood-profil på vei inn?
Både lokalavisa Lancashire Telegraph og Daily Mirror skriver at Blackburn-direktør Derek Shaw har reist til India for krisemøter med kyllingeierne i Venky's, og at Singhs rolle i Blackburn står på agendaen.

Sistnevnte avis mener å vite at Shaw vil be eier Anuradha Desai om å fjerne Singh - som for tiden jobber med å sette sammen en ny trenerkonstellasjon.

Tidligere Aston Villa-trener Kevin MacDonald er favoritt til å ta over jobben etter Berg, men Shebby Singh skal være en pådriver for å få med Bollywood-profil Judan Ali - som har begrenset trenererfaring - i en assistentrolle.

KRISEMØTE I INDIA: Derek Shaw (til høyre) ønsker angivelig å få Shebby Singh sparket. Shaw skal ha vært skeptisk til ansettelsen av Henning Berg i utgangspunktet. Foto: (AP Photo/Jon Super)
KRISEMØTE I INDIA: Derek Shaw (til høyre) ønsker angivelig å få Shebby Singh sparket. Shaw skal ha vært skeptisk til ansettelsen av Henning Berg i utgangspunktet. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

MacDonald ønsker på sin side å få plukke ut sitt eget team, og der står foreløpig saken.

Lancashire Telegraph skriver at reservelagstrenerne Gary Bowyer og Colin Hendry ledet gårsdagens trening, og at de også kommer til å sitte på benken under dagens Championship-kamp mot Barnsley.

Avisa opplyser videre direktør Paul Agnew er med kollega Shaw på turen til India.

- Vi er veldig bekymret over sitasjonen og det er en rekke saker som må håndteres umiddelbart, sier Agnew.

- Dette gjør meg rasende
Sirkuset i Blackburn er et sørgelig skue for alle med hjerte for klubben, og flere eks-spillere har uttrykt sin misnøye på Twitter de siste par dagene.

Høyreback Michael Salgado og keeper Brad Friedel er to av dem.

OPPGITT: Tottenham-keeper Brad Friedel har fortsatt et hjerte for gamleklubben Blackburn, og har lite til overs for sparkingen av Henning Berg. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK
OPPGITT: Tottenham-keeper Brad Friedel har fortsatt et hjerte for gamleklubben Blackburn, og har lite til overs for sparkingen av Henning Berg. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

- Det som skjer i Blackburn gjør meg rasende. For guds skyld, stopp galskapen. Jeg er veldig lei meg på vegne av vennene jeg har der, skriver han.

Friedel betrakter seg som en venn av Henning Berg, og selv om veteranen har sett det meste i fotballen, er han rystet over det som har foregått i Blackburn den siste uka.

- Jeg kan ikke fatte hva som skjer i Blackburn. Gi en manager bare to måneder??? Fotball slutter aldri å forbløffe meg, melder han.