NØKKELROLLE: Arsenals Samir Nasri viste ingen tegn til mangel på motivasjon mot Liverpool i går. Uten Cesc Fabregas trenger London-klubben franskmannens kvaliteter sårt, og Arsene Wenger kjemper fortsatt for å beholde 24-åringen.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
NØKKELROLLE: Arsenals Samir Nasri viste ingen tegn til mangel på motivasjon mot Liverpool i går. Uten Cesc Fabregas trenger London-klubben franskmannens kvaliteter sårt, og Arsene Wenger kjemper fortsatt for å beholde 24-åringen.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZAVis mer

Nå kan Nasri bli i Arsenal likevel

- Han elsker klubben, sier Arsene Wenger.

Fotballstudio kl. 14.30: Tre Premier League-kamper

(Dagbladet): Etter å ha blitt pepet ut av sine egne fans for en uke siden, virket det som Samir Nasri bygget noen broer til Arsenal-supporterne til tross for 0-2-tap for Liverpool i går.

Arsene Wenger overrasket ved å ta den omstridte franskmannen ut i førsteelleveren, og man kunne høre spredt buing blant publikum da navnet hans ble lest opp før kampstart.

Etter en tøff kamp der Nasri framsto som en av hjemmelagets beste virket imidlertid tonen langt varmere, og da 24-åringen skapte en av Arsenals største sjanser før pause, fikk vi til og med høre sangen hans på Emirates.

Nå virker det mulig at Samir Nasri kan bli i Arsenal likevel.

Elsker klubben
Underveis i gårsdagens toppoppgjør rapporterte franske Canal+ at forhandlingene med Manchester City hadde brutt sammen, og selv om ingenting er bekreftet fra klubbhold, fastholdt Arsene Wenger sin posisjon etter kampslutt.

- Jeg vet ikke. Jeg har allerede sagt at jeg prøver å beholde Nasri, og jeg har aldri skiftet mening. Han elsker klubben og ønsker å være her. Dersom vi velger å selge ham, må vi leve med det, sier Wenger, ifølge Independent, og bruker trolig pronomenet «vi» noe løst.

For Arsenal-ledelsen er fristet av en salgssum på over 200 millioner for Samir Nasri, som ikke har villet forlenge en kontrakt som går ut allerede i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For Arsene Wenger er pengene ikke like altoverskyggende, ettersom han styrer et fotballag som skranter i nesten alle ledd.

En vond skadeliste ble vondere i går, og Emmanuel Frimpongs røde kort satte enda et navn på suspensjonslista som allerede inneholder Alexandre Song og Gervinho.

Wenger kan også ha satt seg selv i en vanskelig situasjon ved å uttale at en klubb som selger både Cesc Fabregas og Samir Nasri, «ikke kan kalles en klubb med ambisjoner».

CL-hodepine
Da Arsenal-sjefen overrasket med å ta ut Samir Nasri til kampen mot Liverpool, var det rett og slett fordi han ikke hadde alternativer å snakke om.

Spørsmålet nå er om han gjør det samme til onsdagens viktige returoppgjør mot Udinese.

Wenger trenger Nasri, men å gjøre franskmannen utilgjengelig for andre i Champions League-sammenheng betyr en kraftig reduksjon i verdien han vil ha for interesserte klubber, som Manchester City.

- Jeg tok ham ut i dag, og det overrasket alle. Jeg vet ikke om jeg tar ham ut til onsdag, sier Wenger, som samtidig avviser alle spekulasjoner om at situasjonen i Arsenal tærer så mye på ham at han vurderer å trekke seg.

- Det er null sjanse for at det skjer, jeg foretrekker å se ting i perspektiv. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og vi har fått et par dårlige resultater, det er det hele. Vi har en viktig uke foran oss, og nå må vi holde sammen, sier Arsenal-manageren.