TILLOT ROMØREN Å HOPPE FØRST: Rennleder Torgeir Nordby har fått mye kjeft i kjølvannet av Bjørn Einar Romørens Kollen-kupp, men har nå kommet fram til at han likevel akseptere en irettesettelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILLOT ROMØREN Å HOPPE FØRST: Rennleder Torgeir Nordby har fått mye kjeft i kjølvannet av Bjørn Einar Romørens Kollen-kupp, men har nå kommet fram til at han likevel akseptere en irettesettelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Nå kan Nordby leve med irettesettelsen likevel

Men synes media kunne vært mer opptatt av damefotball.

||| (Dagbladet): Torgeir Nordby uttrykte i dagens Aftenposten at han ikke kunne leve med å bli irettesatt av styret i Norges Skiforbund i kjølvannet av Bjørn Einar Romørens prøvehopp i den nye Holmenkollbakken.

Nå tar imidlertid rennlederen i Holmenkollen avgjørelsen til etterretning og ønsker å sette et endelig punktum. I en pressemelding skriver Nordby at han håper det nå kan bli ro rundt saken.

- Jeg ønsker å legge saken rundt første testhopper bak meg, for å se fremover. Jeg har derfor nå noen siste kommentarer til saken, før jeg reiser til Planica for å jobbe videre med hoppsporten. Jeg vurderte saken rundt første testhopper fra mitt ståsted, ut fra mitt ansvarsområde som rennleder med et faglig, sikkerhetsmessing og hoppteknisk perspektiv. Så registrere jeg at andre har vurdert situasjonen annerledes. Jeg tar dette til etterretning.

- Jeg brenner for hoppsporten og har levd i den i 30 år, og ønsker den alt det beste. Derfor er denne saken blitt lei for hoppsporten og alle involverte, og ikke minst Anette Sagen og Oslo kommune. Det beklager jeg på det sterkeste. Jeg tar Skistyrets vedtak til etterretning, og håper med det at det kan skapes endelig ro i saken.

Har ikke vurdert å trekke seg
Overfor Dagbladet ønsker ikke Nordby å forklare hvordan han først ikke kunne leve med irettesettelsen, bare for å ta den til etterretning under et døgn senere.

- Jeg har ikke noen kommentar til det. Du får lese pressemeldingen.

- Men folk lurer jo på hva som har skjedd når du gjør en slik helomvending?

- Jeg fokuserer på mine ting, så aksepterer jeg at folk har en mening om det.

- Har du snakket med Roar Gaustad om irettesettelsen dere har fått?

- Jada. Det er mitt ansvar dette. Det er derfor jeg har skrevet den pressemeldingen og er fornøyd med det.


- Ved å si at du ikke kunne leve med irettesettelsen var det lett å få inntrykk av at du ville trekke deg. Har du vurdert det?

- Nei. Mitt engasjement i hoppsporten har vart i så mange år, dette forandrer ikke på det. Saken har utviklet seg i en retning hvor den er blitt tatt ut enhver fornuftig sammenheng.

Kritisk til pressens prioriteringer
Nordby er pappa til Røa-trener Geir Nordby og Røa-spiller Siri Nordby, som i kveld spiller kvartfinale i Champions League mot tyske Turbine Potsdam.

Røa-jentene tapte 5-0 i den første av to kamper og trenger et mirakel for å nå semifinalen.

Han er irritert over at den kampen har fått mye mindre presseoppmerksomhet enn saken om prøvehoppingen i Kollen.

- Dette forteller meg mye om prioriteringene deres. Det er en større sak at Røa er i kvartfinale i Champions League som det eneste norske laget. Dere skriver mye om herrefotball, men damefotball er dere ikke så opptatt av. Det er veldig bra at dere i hvert fall er så opptatt av damehopp. Det er vi glade for, sier Torgeir Nordby til Dagbladet.

SYNES RØAS KAMP ER VIKTIGERE: Torgeir Nordby reagerer på at media fokuserer mer på prøvehoppingen i Kollen enn Røas kvartfinalekamp i Champions League. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
SYNES RØAS KAMP ER VIKTIGERE: Torgeir Nordby reagerer på at media fokuserer mer på prøvehoppingen i Kollen enn Røas kvartfinalekamp i Champions League. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer