Nå kan Norge og Sverige samarbeide om OL

IOC åpner for felles OL-søknad og flere idretter.

ÅPNER FOR SAMARBEID: IOC-president Thomas Bach har kommet med 40 forslag til OL-reformer som skal tas stilling til under IOC-kongressen i Monaco denne uken. En av reformene ble vedtatt i dag: Nå kan to naboland samarbeide om å arrangere OL. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
ÅPNER FOR SAMARBEID: IOC-president Thomas Bach har kommet med 40 forslag til OL-reformer som skal tas stilling til under IOC-kongressen i Monaco denne uken. En av reformene ble vedtatt i dag: Nå kan to naboland samarbeide om å arrangere OL. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) vedtok mandag at byer fra to land sammen kan søke om å være OL-vertskap. Det åpnes også for nye idretter.

IOK-president Thomas Bach har foreslått 40 reformer i et forsøk på å modernisere de olympiske leker. Under IOK-kongressen i Monaco denne uken skal det tas stilling til forslagene fra tyskeren.

Mandag ble det enstemmig vedtatt at forskjellige byer kan samarbeide om framtidige leker. Det innebærer også at naboland kan gå sammen for å bli OL-arrangør. Det vil kunne gjøre det billigere for små nasjoner å arrangere leker i framtiden.

I tillegg vedtok IOK-medlemmene at søknadsprosessen skal bli billigere for kandidatbyene. Antall presentasjoner skal kuttes for å få ned totalkostnadene, og IOK skal ta en større del av kostnadene selv.

Framtidens OL-verter skal også få lov til å foreslå en ekstra idrett på programmet, for å gjøre det enda mer attraktivt å være søker og arrangør. Før den ekstra idretten virkelig kommer inn på programmet, må den godkjennes av IOK.

Tak på øvelser De som har kjempet for nye idretter på OL-programmet, fikk seg en aldri så liten opptur etter mandagens IOK-møte i Monaco. Det åpnes for å tillate nye idretter på OL-programmet, og det blir ikke satt tak på antallet idretter. Derimot blir det satt et tak på antallet øvelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer