VIKTIG SEIER: Her har Juha-Pekka Loikas nettopp satt inn vinnermålet i kveldens kamp på Jordal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIKTIG SEIER: Her har Juha-Pekka Loikas nettopp satt inn vinnermålet i kveldens kamp på Jordal. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Nå kan Oilers avgjøre alt på hjemmebane

Slo Vålerenga på Jordal.

Vålerenga-Stavanger Oilers 1-2 (0-0, 1-2, 0-0):

Det var en kamp med lite finspill og mye rot da Oilers tok med seg en ekstremt viktig seier i kampen om NM-gullet i ishockey.

2-1 betyr at det holder for siddisene å vinne resten av hjemmekampene for å bli norgesmester. Vålerenga må på sin side vinne på bortebane minst én gang for å ta gullet.

- Vi måtte vinne en kamp her på Jordal, og det var herlig å se gutta. Bortsett fra utvisningene var vi disiplinerte, gode i undertall og villige til å ofre oss for å slå Vålerenga. Det er viktig på Jordal, sa trener Petter Thoresen til TV 2 like etter kampslutt.

Det var en målløs førsteperiode på Jordal, men etter den første pausen tok det ikke lang tid før scoringene kom.

To returer, to mål Da utnyttet Vålerenga at laget var én mann mer på isen, og Mathias Trygg satte pucken bak Ruben Smith.

Målet kom etter 29 sekunder i annen periode. Det tok Oilers bare 45 sekunder å utligne gjennom Kurt Davis.

Steffen Søberg i VIFs mål ga en unødvendig retur på scoringen, og også Oilers' vinnermål etter halvspilt periode kom etter at Søberg ga retur. Finske Juha-Pekka Loikas var påpasselig frampå og pirket pucken i mål.

I siste periode prøvde Vålerenga forgjeves å utligne, men det var Stavanger som hadde de største sjansene. Flere kom etter at VIFs spillere ga bort pucken, men Søberg leverte mange gode redninger.

Dermed reiser Oilers hjem med 2-1-ledelse i best av sju kamper.

- Det var ikke fancy. Vi spilte for å vinne, ikke for å se bra ut. Du vinner ikke kongepokaler med det, sa Thoresen.

Ble far før kampen For Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen ble det en spesiell dag. En drøy time før kampstart ble han far til ei lita jente. Han dro rett fra fødestuen til Jordal og ankom hallen noen minutter før den første droppen.

- Uansett tap er det en gledens dag for vår familie, men det er synd vi var litt blodfattige. Jeg vet ikke om det er orken eller nervøsitet. Det var hvert fall ikke bra nok, sa Shampo til TV-kanalen.

Shampo sier han er optimist med tanke på å vinne minst én kamp i Stavanger. I det første møtet der vant Oilers 4-2.

- Jeg synes vi var gode de siste 40 minuttene i forrige kamp. Selv om vi tapte var det en av våre bedre kamper der. Vi må opp noen hakk og få tilbake orken, så får vi prøve å ta dem, sier Shampo.

Kamp fire i NM-finalen spilles torsdag. (NTB)