Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan OL starte

ANTERSELVA (Dagbladet): Her er det historiske bildet som nesten er for godt til å være sant etter det aller siste løpet før OL: En pall med bare norske jenter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå kan OL bare starte, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) etter sin fjerde strake seier i verdenscupen - og 12. totalt.

Med seg på seierspallen i går hadde hun Gunn Margit Andreassen (28), som kopierte andreplassen fra 15-kilometeren onsdag - og Linda Tjørhom (22), som sto på pallen for første gang i karrieren.

Og på den norske jubeldagen lot ingen av de norske jentene seg affisere av at flere av de opplagte medaljekandidatene i OL sto over løpene her i Anterselva.

- Vi kan ikke slå dem som ikke er her. Og vi skal heller ikke glemme at det tross alt er mange gode skiskyttere på plass her, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Og nå kan vi flytte kvinnedagen fra 8. mars til 27. januar?

- He, he. Ja, kanskje det hadde vært en god idé. Det kan iallfall være en god reservedag, smiler Liv Grete.

Vant to biler

Sammen med ektemannen Raphael Poirée hadde hun ekstra grunn til å slippe jubelen løs i går: Som sammenlagtvinnere etter konkurransene i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva fikk de i går overlevert nøklene til hver sin spreke Golf.

- Vi har en bra bil fra før, så vi kommer til å selge en av Golfene, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

I jubelrusen holdt ekteparet show på arenaen - og den første prøveturen tok de til alt overmål med en runde i strafferunden...

For Liv Grete var det kanskje en påminnelse om at den største utfordringen for hennes del i OL er på standplass. I går måtte hun gå fire strafferunder.

- Det er for dårlig, og holder garantert ikke til gull i OL.

Føler ikke press

- Disse seirene vil automatisk legge et press på deg i OL. Føler du det slik sjøl også?

- Nei, jeg føler faktisk ikke noe press. Jeg vet hva OL er for noe, og jeg sier heller ikke at jeg må vinne. Jeg vil også være fornøyd med en medalje av annen valør, hevder Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Men jeg vet også at jeg kan bedre enn hva jeg fikk vist i dag. Det ble faktisk et problem at jeg ledet med så mye at jeg ubevisst brukte lengre tid på standplass enn jeg pleier. Det er viktig å gjøre det helt likt i konkurranse som på trening.

Litt å gå på

Gunn Margit (fem bom) og Linda (tre bom) har også litt å gå på skytemessig.

Men det var ikke bommene landslagstrener Erlend Slokvik var mest opptatt av i går: Den vanligvis så sindige karen var et eneste stort smil etter den norske storeslemmen i går.

- Dette hadde jeg ikke tenkt på engang, det er utrolig, oppsummerer Slokvik.

Men han er også rask med å dempe forventningene framover.

- Ingen må tro at dette betyr at vi blir store favoritter i OL. Bortsatt fra Liv Grete, da, naturligvis. Men det er hun også klar over selv.

Fru Poirée ser nå fram til en rolig oppladning i West Yellowstone i Montana. Med unntak av Ole Einar Bjørndalen setter det norske landslaget kursen dit tirsdag morgen.

- Nå har vi gått konkurranser nesten tre uker i strekk, og jeg er sliten i både hode og kropp.

Gode erfaringer

Seks dager før første konkurranse reiser hun sammen med storesøster Ann-Elen til OL-byen Salt Lake City.

- Jeg har gode erfaringer med å være seks dager i den høyden jeg skal konkurrer. Og så langt har det meste gått bra i oppladningen, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

JUBELJENTER: Det ble en helnorsk dag i italienske Anterselva i går. Norske skiskytterjenter tok de tre første plassene. Fra venstre: Gunn Margit Andreasssen, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Linda Tjørholm.
Hele Norges coronakart