Vis mer

Nå kan Rangers starte gullfeiringen

Seriemestre tre runder før slutt.

|||Rangers kan allerede starte feiringen. Blåtrøyene sikret seg seriegullet med 1-0-seier over Hibernian søndag.

Kyle Lafferty skjøt gjestene i føringen etter 17 minutter.

Kampens eneste mål var nok til å sørge for at gullet havnet hos Rangers.

Glasgow-laget ble seriemester tre runder før slutt. Ned til Celtic skiller det elleve poeng, og erkerivalen har ikke mulighet til å ta inn forspranget på Rangers.

Rangers triumferer på topp av den skotske eliteserien for annen sesong på rad. Det er 25 år siden et annet lag enn Rangers eller Celtic tok gull. Da var det Aberdeen, under ledelse av Alex Ferguson, som ble seriemester.

Rogne ut med skade

Thomas Rogne var tilbake i Celtic-forsvaret, men måtte ut med skade i første omgang mot Dundee United. Celtic vant kampen 2-0.

Rogne hadde vært ute siden slutten av februar på grunn av en lyskeskade, men spilte for reservelaget onsdag. Søndag var han i aksjon for A-laget og var solid i Celtics midtforsvar, men allerede etter 34 minutter måtte han byttes ut.

Han fikk stor applaus fra Celtic-fansen da han haltet av banen.

Det var like etter at Diomansy Kamara hadde skutt gjestene i ledelsen. Dundee United måtte avslutte kampen med ti mann etter at innbytter Jennison Myrie-Williams fikk sitt annet gule kort etter 77 minutter. På overtid i annen omgang sørget Robbie Keane for 2-0 fra straffemerket.

Med seieren sikret Celtic seg annenplassen og mesterligaspill neste sesong.

(NTB)