Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå kan Sandstø og Larsen ta skjegget

Odd vant 2-1 mot Start.

(Dagbladet.no): Odd tok sin andre seier på 18 kamper mot Start på Sør Arena i kveld. Dermed kan Odd-trenerne Gaute Larsen og Arne Sandstø fjerne skjegget.

- Det blir deilig å bli kvitt denne kløen. Jeg synes gutta gjør en kjempekamp, og Start er klinisk fri for sjanser før pause. I andreomgang får de et par, men det kommer som et resultat av slurv fra oss, sa Sandstø til TV2 etter kampen.

- Langskuddene var nydelige, headingen var utsøkt, oppsummerte Harald Bredeli i pausen.

Og TV2-kommentatoren hadde rett. Det var de pene scoringers kveld på Sør Arena.

Den første lekkerbiskenen kom etter 12 minutter:

Zbynek Pospech tok med seg ballen fra egen banehalvdel. Odd-spissen forserte og forserte og forserte, uten at noen Start-spillere kom i press.

Så oppdaget tsjekkeren at Start-keeper Rune Nilssen sto langt ute. Lobben fra 35-40 meter gikk rett i kassa, og sendte Odd i ledelsen.

Tre minutter senere var det landslagsaktuelle Espen Ruuds tur.

ENDELIG FORSVINNER SKJEGGET: Gaute Larsen og Arne Sandstø kan fjerne skjegget etter kveldens Odd-seier på Sør Stadion. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
ENDELIG FORSVINNER SKJEGGET: Gaute Larsen og Arne Sandstø kan fjerne skjegget etter kveldens Odd-seier på Sør Stadion. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer

23-åringen fikk ballen fra Kristoffer Paulsen, og tok den med seg noen meter. Sekundene etterpå forsvant lærkula bak Rune Nilssen i Start-målet.

Nielsen reduserte

2-0 til Odd etter tre katastrofale minutter for Stig Inge Bjørnebye og Start, som slapp inn tre mot Fredrikstad sist.

Start hadde ballen mest, men slet med å skape sjanser på Sør Stadion.

Etter en halvtimes spill la Jon Midttun Lie en crosser av ypperste klasse. I feltet sto sterke og skjeggete David Nielsen.

Med en utsøkt heading reduserte dansken for hjemmelaget.

Baktunge Odd

Tippeligaens bunnlag la seg bakpå i andreomgang, og angrep ikke mer en høyst nødvendig. Utover i omgangen ble bortelaget hardt presset bakover av Start, men kunne likevel gått opp i ledelsen etter 76 minutter.

image: Nå kan Sandstø og Larsen ta skjegget

Jacob Sørensen tok med seg ballen på Starts høyreside. Odd-spilleren prøvde seg på et par overstegsfinter før han sendte i vei et skudd som traff tverliggeren.

Utover i omgangen ble Odd for baktunge. Start eide ballen, og svenske Stefan Bärlin hadde to sjanser til å utligne for sørlendingene.

Først i det 83.minutt: Steinar Pedersen nok en gang kom rundt på sin høyreside. Espen Isaksen feilberegnet i feltet, men Stefan Bärlin rakk ikke ballen som plutselig dumpet ned rett ved føttene hans.

Så i det 84. minutt: Bärlin fikk ballen etter litt klabb og babb i Odd-feltet. Svensken skjøt utenfor fra syv meter.

Da Svein Edvardsen blåste av etter 93 minutter var Odd-seieren et faktum.

- Vi har så lite presisjon at det er helt utrolig. Vi kommer i gode posisjoner, men mangler som sagt presisjonen som trenges, sa en svært misfornøyd David Nielsen til TV2 etter kampen.

- Vi har ballen mye, men det er resultatet som teller, sa dansken. 

Start-trener Stig Inge Bjørnebye var naturligvis også skuffet.

image: Nå kan Sandstø og Larsen ta skjegget

- Det er ikke en overdrivelse å si at jeg er skuffet. Vi må slutte å gjøre feil på lilleputtnivå. Dette er andre gangen vi tidlig blir liggende under med to mål på hjemmebane, og det blir en stressfaktor i laget, sa Bjørnebye til TV2 etter kampen.

Nå varsler han utskiftninger på Sør Arena.

- Det er mange ting som må evalueres etter denne kampen. Nå må vi gjøre utskiftninger på gunstige tidspunkt, og mange må gå i seg selv, både i og utenfor laget, sa Bjørnebye.

MISSILSKUDD: Espen Ruud fyrte avgårde en missil av et skudd. Rune Nilssen fikk fingrene på ballen, men det holdt ikke.
FRUSTRERT: David Nielsen scoret på en utsøkt heading før pause. Etter kampen var han bare frustrert.
NYDELIG LOBB: Pospech så at Rune Nilssen sto langt ute, og lobbet Odd fint i ledelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media