Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå kan selv ikke Mancini nekte for at gullhåpet lever

City utnyttet feilskjæret fra United.

GJORDE JOBBEN: Sergio Agüero feirer med Carlos Tevez etter førstnevntes 1-0-scoring etter 27 minutter. City vant 2-0, og resultatet gjør at de lyseblå topper tabellen med seier mot byrival United neste mandag. Wolves er samtidig nede i Championship.   REUTERS/Darren Staples
GJORDE JOBBEN: Sergio Agüero feirer med Carlos Tevez etter førstnevntes 1-0-scoring etter 27 minutter. City vant 2-0, og resultatet gjør at de lyseblå topper tabellen med seier mot byrival United neste mandag. Wolves er samtidig nede i Championship. REUTERS/Darren Staples Vis mer

Wolves - Manchester City 0-2

(Dagbladet): - Det er ferdig, har Manchester City-manager Roberto Mancini sagt hver gang han har fått spørsmål om tittelkampen de siste par ukene.

Men nå kan selv ikke italieneren nekte for at de lyseblå har en gyllen sjanse på sitt første ligamesterskap siden 1968.

- Ja, rett og slett, sier Joe Hart på spørsmål om tittelkampen er helt åpen igjen.

Og legger til:

- Vi gleder oss.

Som ventet utnyttet City det stygge feilskjæret fra United tidligere på dagen, da de røde djevlene rotet bort en 4-2-ledelse i løpet av de siste ti minuttene.

Mancinis menn vant komfortabelt 2-0 mot Premier League-jumbo Wolves, som med det resultatet i praksis er nede i Championship.

- Vi var klar over resultatet (på Old Trafford), men manageren var tydelig på at vi ikke skulle fokusere på United. Vi måtte konsentrere på oss selv, og det greide vi heldigvis, sier Joleon Lescott.

City er på sin side bare tre poeng bak Manchester United med tre runder igjen. Og ettersom de to byrivalene møtes på Etihad Stadium neste mandag, blir det som en ren seriefinale å regne. Vinner City den, er de forbi Manchester United på bedre målforskjell.

Det var det ikke mange som hadde trodd da Manchester United ledet med åtte poeng for noen få uker siden.

For nøytrale tilskuere er det bare å glede seg til Manchester-derbyet. For supporterne blir det neglebiting og skakkjørte nerver.

Det var imidlertid ikke mye nerver over City i dag, selv om Sergio Agüero & co sløste fælt med sjansene de første 20 minuttene. På den fjerde store sjansen lyktes det omsider for den argentinske toppscoreren, men han må dele mye av æren for målet med venstreback Gael Clichy.

Først slo han en tunnel omtrent på midtstreken, så slo han en eminent pasning bak Wolves-forsvaret, som sendte Agüero alene med keeper. Selv om han var litt ute av balanse i skuddøyeblikket trillet han ballen kontrollert til side for keeper.

Wolves yppet seg litt etter pause og kjørte mye folk fram i angrep, og det skulle tross alt bare mangle, ettersom de måtte vinne for å ha et syltynt håp om å holde plassen.

Steven Fletcher kom nær utlikning med en heading fra sju meter, men Joe Hart kastet seg helt ut i hjørnet og slo til corner.

Samir Nasri punkterte kampen etter 74 minutter. Framspilt av Carlos Tevez scoret han enkelt, og derfra og inn var det en transportetappe for Manchester City.

De kunne pyntet på målforskjellen, som tross alt kan bli avgjørende, i sluttminuttene. Og Roberto Mancini var synlig oppgitt da Agüero somlet bort en kjempesjanse.

Men alt i alt er nok italieneren meget fornøyd med dagen - nå har City alt i egne hender.

PS! På Anfield fikk Roy Hodgson en søt revansj mot sin gamle klubb, og vant 1-0 mot Liverpool med WBA. Peter Odemwingie ble matchvinner etter en fæl tabbe fra Glen Johnson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling