- Nå kan Tyskland bare komme

Norge lekte med Sør-Korea i kvartfinalen.

PARIS (Dagbladet.no): Norge - Sør-Korea 35-24.

Marit Breiviks jenter hadde ingen problemer med å ta seg til semifinalen i kveld.

- Dette ble en glitrende forestilling. Jentene hadde fokus hele veien. Råbra! jubler trener Breivik i samtale med TV 2.

Fosset fra - etter hvert

Sørkoreanerne skapte litt trøbbel for Norge i starten, men så fosset de norske gullkandidatene fra og vant uten store problemer.

- I dag var jeg flink til ikke å tenke konsekvenser. Jeg var litt nervøs på forhånd, så dette er en skikkelig lettelse. Utrolig deilig, sier kaptein og toppscorer Gro Hammerseng til TV 2.

Nå venter en betydelig tøffere oppgave i semifinalen på lørdag, mot Tyskland.- Tyskland kan bare komme, vi skal ha gode muligheter til å slå dem, sier banens kanskje beste spiller i dag, Gøril Snorroeggen.

To kjappe Karo-utvisninger

SEIERSKLEMMER: De norske spillerne var åpenbart svært lettet etter at semifinaleplassen ble sikret med seier over Sør-Kore. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX
SEIERSKLEMMER: De norske spillerne var åpenbart svært lettet etter at semifinaleplassen ble sikret med seier over Sør-Kore. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX Vis mer

Det startet veldig bra for de norske jentene i Palais Omnisport, men så ble det noen tøffe minutter etter at Karoline Dyhre Breivang pådro seg to tominuttere i løpet av rekordtid.

- Jeg har aldri pådratt meg to så raskt før. Dette må være ny rekord, sier hun til Dagbladet.no

Norge slet i undertall mot de lynhurtige og aggressive koreanerne, og midt i den første omgangen var det helt jevnt mellom de to lagene.

Men det var aldri noen tvil om hvem som hadde mest inne. Da Norge hadde flyt i angrep og gikk på tøffe gjennombrudd, hadde ikke Sør-Korea noe å stille opp med.

Derfor gikk jentene - anført av Gro Hammerseng som puttet fem i 1. omgang - til pause med en firemålsledelse.

- Vi malte og malte, og lot oss ikke skremme. Etter hvert ble vi flinkere til å gjøre alt helhjertet og da klarte de ikke stoppe oss, sier Karo.

Katrine stoppet alt

Katrine Lunde Haraldsen spilte en ok førsteomgang i hennes 100. landskamp og var rett og slett strålende etter pause.

- Nå kan Tyskland bare komme

- Dette er så sinnssykt godt. Deilig, sier Katrine i korridorene under tribunen i den gigantiske hallen.


Og når du har en av verdens aller beste målvakter, da legger du et ypperlig grunnlag for å reise fra i målprotokollen.

I motsatt ende av banen var ikke de koreanske målvaktene i nærheten av ballen. De hadde knapt noen redninger og de aller felste av de norske missene var skudd utenfor mål.

Norge sa takk for følget i starten av 2. omgang og senket koreanerne. Noen av scoringene våre ble også hentet fra øverste hylle. Både Gøril Snorroeggen og Kari Mette Johansen klistret ballen så langt opp i krysset den kan komme.

Og Norge avsluttet til 20 i stil. Først reddet Terese Pedersen et sjumeterkast og så scoret Katja Nyberg på en flyver, med Vigdis Hårsaker som andrepilot og pasningslegger.

- Nå kan Tyskland bare komme