- Nå kan vi endelig legge disse sakene bak oss

FFK setter sluttstrek for «Piiroja-saken» ved å vedta foretaksstraff.

FERDIG MED SAKEN: Ved å vedta foretaksstraffene sier både klubb og AS i Fredrikstad seg ferdig med den såkalte «Piiroja-saken».Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FERDIG MED SAKEN: Ved å vedta foretaksstraffene sier både klubb og AS i Fredrikstad seg ferdig med den såkalte «Piiroja-saken».Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Østfold politidistrikt kunngjorde torsdag formiddag at Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS (FFK Sport AS) var ilagt foretaksstraffer på henholdvis 100 000 og 300 000 kroner som en konsekvens av klubbens og aksjeselskapets rolle i den såkalte «Piiroja-saken».

Nå håper styrene i klubb og AS å sette sluttstrek ved å vedta foretaksstraffene uten å prøve saken for domstolen, melder FFK i en felles pressemelding fra klubb og AS, signert styrelederne Gunnar Umbach-Hansen og Karl Anders Følstad.

- Vi registrerer at det nå er satt sluttstrek for disse sakene for klubb og AS sitt vedkommende. Konsekvensene har allerede vært store for organisasjonene og vi har derfor vedtatt foreleggene fremfor å prøve saken juridisk. Nå kan vi, endelig, legge disse sakene bak oss og gå videre, heter det i pressemeldingen.

Selv om politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt understreket at etterforskningen av tidligere avtaleforhold fortsetter, risikerer verken klubb eller AS ytterligere reaksjoner etter å ha vedtatt foretaksstraffene.

- Det viktigste for oss er at vi trekker lærdom av denne saken. Vi har allerede gjort en del grep for å hindre at noe tilsvarende som «Piiroja-saken» skal kunne skje igjen , sier styreleder Karl Anders Følstad i FFK Sport AS.

- Det er beklagelig at både klubb og AS får denne ekstrabelastningen på grunn av at enkeltpersoners handlinger. Vi velger å tro at de som har vært involvert har hatt gode intensjoner, men resultatet har altså blitt uheldig, sier styreleder Gunnar Umbach-Hansen i FFK.