- Nå kan vi endelig legge disse sakene bak oss

FFK setter sluttstrek for «Piiroja-saken» ved å vedta foretaksstraff.

FERDIG MED SAKEN: Ved å vedta foretaksstraffene sier både klubb og AS i Fredrikstad seg ferdig med den såkalte «Piiroja-saken».Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FERDIG MED SAKEN: Ved å vedta foretaksstraffene sier både klubb og AS i Fredrikstad seg ferdig med den såkalte «Piiroja-saken».Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Østfold politidistrikt kunngjorde torsdag formiddag at Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS (FFK Sport AS) var ilagt foretaksstraffer på henholdvis 100 000 og 300 000 kroner som en konsekvens av klubbens og aksjeselskapets rolle i den såkalte «Piiroja-saken».

Nå håper styrene i klubb og AS å sette sluttstrek ved å vedta foretaksstraffene uten å prøve saken for domstolen, melder FFK i en felles pressemelding fra klubb og AS, signert styrelederne Gunnar Umbach-Hansen og Karl Anders Følstad.

- Vi registrerer at det nå er satt sluttstrek for disse sakene for klubb og AS sitt vedkommende. Konsekvensene har allerede vært store for organisasjonene og vi har derfor vedtatt foreleggene fremfor å prøve saken juridisk. Nå kan vi, endelig, legge disse sakene bak oss og gå videre, heter det i pressemeldingen.

Selv om politiadvokat Kåre Solvoll ved Østfold politidistrikt understreket at etterforskningen av tidligere avtaleforhold fortsetter, risikerer verken klubb eller AS ytterligere reaksjoner etter å ha vedtatt foretaksstraffene.

- Det viktigste for oss er at vi trekker lærdom av denne saken. Vi har allerede gjort en del grep for å hindre at noe tilsvarende som «Piiroja-saken» skal kunne skje igjen , sier styreleder Karl Anders Følstad i FFK Sport AS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer