- Nå kan vi slå alle

Sverige - Argentina 1-1: Frisparket fra Anders Svenssons høyrefot ga VM-favoritten Argentina nådestøtet og svenskene luft under vingene. Nå mener VM-helten at Sverige er uovervinnelige.

- Nå kan vi slå hvem som helst, sier Anders Svensson etter at svenskene er klare for åttendedelsfinalen.

Frisparket var et resultat av hard trening. Under hele VM har midtbanespilleren stått igjen etter trening sammen med Henrik Larsson og Marcus Allbäck.

De har skutt, skutt og skutt.

- Det gir jo resultater, man blir bedre på det. Vi har hele tida forsøkt å skyte direkte, siden det sjelden blir bra med oppspill. Da får motstanderen tid til å rushe ut, og sjansen renner ut i sanden, sier han.

I går vant Anders Svensson svenskenes hjerter med det lekre målet. Ikke nok med det. Han bidro til VMs andre store bombe: Først Frankrike, og i går stjernespekkete Argentina. VMs kanskje to største favoritter er ute av VM.

Mistet pusten

Svensson mistet pusten da han fikk ballen i magen. Han var sliten, men da Henke Larsson spurte om han var sugen på å ta frisparket, var han ikke i tvil.

- Jeg stilte meg på den distansen jeg ville ha. Henke visket i øret mitt: «rolig, rolig». Jeg følte at jeg hadde en bra sjanse, men at jeg måtte bruke litt mer tid til å roe meg ned. Jeg kjente med en gang at jeg fikk et bra treff, og jeg så at den gikk over muren. Den satt der jeg ville ha den - i mål, forteller han.

Men svenskene måtte slite for seieren i går. Argentina eide kampen i første omgang, og skapte et jevnt trykk med mange halvsjanser, og et par store. Men svenskene ble holdt inne i kampen av sine to gode midtstoppere som rensket unna de mange gode innleggene fra Lopez og Zanetti.

I andre omgang kom svenskene mer med i spillet, og kunne punktert kampen kvarteret før slutt. I stedet fikk Argentina presset seg fram til et straffespark. Ortega misset, men Crespo satte inn returen.

Rett etter kampen var suksessen ennå ubegripelig for svenskenes VM-helt.

- Dette er mitt første VM, og vi er videre etter at vi har vunnet gruppen. At Sverige skulle vinnes dødens gruppe - hvem hadde trodd det? Det er helt utrolig, sier Svensson.

Familie-kontakt

Han har hatt mye kontakt med familie og venner under mesterskapet, og han er derfor fullstendig klar over at VM-suksessen har gått folk til hodet i Sverige. Selv er han heller ikke blottet for selvtillit.

- Ingen av oss vil dra hjem. Nå kan vi slå hvem som helst!