Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå kan vi ta oss en enkel øl

Viking-kaptein Allan Gaarde etter seieren mot Molde.

(Dagbladet.no): - Endelig kan vi møte pressen og snakke om noe annet enn nok et nederlag. Nå kan vi feire med en enkel Tuborg, smilte dansken.


Han medgikk at sesongåpningen har vært knalltøff. Viking samler ikke på femteplasser, skryter laget som lå på sisteplass foran oppgjøret mot Molde.

Uten en overbevisende seier, hadde mange snakket om krise i fotballbyen i sørvest.

- Har tvilt

- Klart at vi har tvilt på oss sjøl. Vi har prøvd å tenke på det positive, men det har ikke vært lett. Heldigvis fikk vi raskt 2-0, slik at vi egentlig ikke rakk å bli redde for at Molde skulle utlikne, forklarer Allan Gaarde.

Dansken var sjef på midtbanen sammen med langtløpende Jone Samuelsen. Unggutten Samuelsen er et talent som er blitt sammenliknet med Christian Grindheim, og i kveld viste Viking-spilleren hva som bor i ham.

-Utrolig kjekt å få uttelling på sjansene, sa Samuelsen. Ikke bare løper han som en galeislave, han har en leken pasningsfot og ser åpninger der andre ville ha sendt støttepasninger.

- Kovacs utgjorde forskjellen

TØRST: Viking-kaptein feirer sammen med tomålscorer Toni Nhleko. Etter kampen var han glad  og tørst. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
TØRST: Viking-kaptein feirer sammen med tomålscorer Toni Nhleko. Etter kampen var han glad og tørst. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Vikings sjakktrekk var nok å sette inn høye og sterke Peter Kovacs i angrepet. Han ga hjemmelaget ledelsen med en fin heading.

Og nesten enda viktigere, Kovacs er mannen som kan ta imot og holde på ballen til andre Viking-spillere går på løp og lurer seg inn i bakrom.

Men Viking-trener Tom Prahl har likevel holdt Kovacs på benken de første kampene.

- Jeg var bare innstilt på å gi hundre prosent. I dag kjempet alle for seieren, derfor vant vi, sier Kovacs.

Molde-skryt til Viking

Moldes beste spiller Stian Ohr berømmet også Kovacs\' innsats og mener at ungareren utgjorde forskjellen på lagene.

- Det var lurt av Viking på sette inn Kovacs. Viking var tunge på duellspill og farlige på dødballer. Nå må vi hjem og trene på duellspill og skyting på mål, mener Ohr.

Molde måtte også omrokere på laget da forsvarsklippen Marcus Andreasson måtte forlate banen med en kneskade i første omgang.

- Nå kan vi ta oss en enkel øl

Sørafrikanske perlemål

Molde klaget ellers på at de skulle hatt frispark før Vikings tredje mål. Marcus Bakke mener han ble nedrent av tomålsscorer Toni Nhleko.

Sørafrikaneren Nhleko viste seg nok en gang gull verdt for Viking. Uortodoks i spillestilen, flørtende med publikum, slikt liker folk i Stavanger. Scoringene hans var to perler, der han gjorde jobben sjøl og avsluttet vakkert mot nettmaskene.

Viking er kanskje på gang, men fortsatt er det langt igjen til topp fem. Nå er det Molde som må gå i seg sjøl og finne ny fotballoppskrift som kan gi poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling