FERGUSON OVERRASKET MANGE: Wayne Rooney ble vraket til møtet med Real Madrid. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
FERGUSON OVERRASKET MANGE: Wayne Rooney ble vraket til møtet med Real Madrid. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpixVis mer

Nå kan Wayne Rooney gå på billigsalg

Beskjeden fansen ikke vil like.

(Dagbladet): Til manges store overraskelse valgte Manchester United-sjef Alex Ferguson å vrake Wayne Rooney fra startoppstillingen mot Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League. Dagen etterpå kastet engelske medier seg over saken, og flere spår nå at landslagsspilleren er på vei bort fra klubben.

Wayne Rooneys kontrakt går ut etter 2014/15-sesongen, og derfor vil ikke Manchester United risikere å miste spilleren for en slikk og ingenting om et år. Manchester United-fansen som håper på en trøst i form av mye penger til klubbkassa vil imidlertid bli skuffet, skal vi tro engelske tabloidaviser.

The Telegraph melder nemlig at markedsverdien på spilleren skal ligge på rundt 20 millioner pund (rundt 170 millioner norske kroner). Manchester United skal ikke være interessert i å fornye kontrakten til spilleren som etter rapportene skal ligge på 250.000 pund i uka (rundt 2.1 millioner norske kroner).

Markedsverdien på fotballspillere skal ha falt drastisk etter at klubber som Manchester City og Chelsea i flere år har betalt store summer for spillere. Manchester Uniteds kjøp av Robin van Persie for 22 millioner pund, og Mario Balotelli sin overgang til AC Milan for 20 millioner pund er eksempler på dette.

Engelsk presse spekulerer i at skadeproblemene og formen til spissen er grunnen til at han er på vei vekk. Alex Ferguson har tidligere uttalt at Rooney trenger tre kamper på å komme tilbake i god form dersom han er ute i to kamper. Ifølge Daily Mail har Alex Ferguson uttalt seg om formen til Wayne Rooney fem ganger siden september.

Frykter at han forsvinner - Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal tro. Jeg trodde det var helt feil da jeg leste at han ikke skulle starte kampen. Jeg mente det var skivebom, men laget klarte seg bra uten Rooney fra start, sa Dag Langerød da Dagbladet snakket med redaktøren for United.no.

HVA NÅ, ROONEY? Wayne Rooney skal være aktuell for salg ifølge engelske tabloidaviser. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpix
HVA NÅ, ROONEY? Wayne Rooney skal være aktuell for salg ifølge engelske tabloidaviser. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpix Vis mer

Han sammenlikner Rooney-episoden med måten David Beckham forsvant på i 2003.

- Det jeg frykter er at han blir en ny Beckham eller Ruud van Nistelrooy, som ble vraket til storkamper og solgt kort tid etterpå. Rooney er mer voksen nå, har fått barn og drar nesten aldri på seg unødvendige utvisninger. Jeg håper han takler denne nedturen på en god måte, sier Langerød.

Paris Saint Germain og Manchester City dukker stadig opp i samme åndedrag som Wayne Rooney. City har tidligere vist interesse for 27-åringen, men skal visstnok ha blitt skremt over den høye lønna Rooney hever hos naborivalen, skriver The Guardian.

I 2010 leverte Wayne Rooney inn en transfersøknad, men bare dager etterpå skrev han under på en ny og lukrativ kontrakt med klubben.