Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå kaster South Park seg over Armstrong

Desillusjonerte tegneseriehelter leverer inn sine gule armbånd.

SKUFFET: Innbyggerne i South Park stiller seg i kø for å kvitte seg med sine gule armbånd i den siste episoden av animasjonsserien, som omhandler skandaliserte Lance Armstrong. Foto: Comedy Central / NTB Scanpix
SKUFFET: Innbyggerne i South Park stiller seg i kø for å kvitte seg med sine gule armbånd i den siste episoden av animasjonsserien, som omhandler skandaliserte Lance Armstrong. Foto: Comedy Central / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skaperne bak animasjons-komiserien South Park har aldri vært redde for å ta tak i brennhete og aktuelle tema, og i siste avsnitt er det skandaliserte Lance Armstrong som får unngjelde.

I et nylig sluppet klipp fra Comedy Central kan man se småbyens hovedpersoner stille seg i kø for å få klippet av sine gule armbånd, en åpenbar referanse til Lance Armstrongs Livestrong-engasjement (og ikke ulikt Dag Erik Pedersens protest).

- Jeg kan ikke tro at vi er blitt lurt alle sammen, utbryter Eric Cartman i klippet, mens en gråtende skolerådgiver Mr. Mackey stemmer i:

- Jeg vet ikke hva jeg skal tro lenger.

Kontroversielt
Episoden skal vises 31. oktober, og selv om Armstrong ikke nevnes ved navn gjør ikke Comedy Central store forsøk på å legge skjul på hvem det dreier seg om, skriver Sky News.

I en uttalelse forteller kanalen at avsnittet dreier seg om «de ferske nyhetene om dopingbruken til et elsket ikon», som har etterlatt verden med en «følelse av svik og fortapelse».

South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker har ikke for vane å styre unna kontroversielle saker i nyhetsbildet og ellers, og de er kjent for å jobbe med tv-serien helt inntil episodene sendes, noe som gjør at de kan ha med aktuelle hendelser.

I 2010 ble de blant annet truet på livet av radikale islamister da de laget en episode der profeten Muhammed skulle spille en rolle.

I tillegg til Lance Armstrong er Tiger Woods og Tom Cruise andre navn fra underholdningsverden som har måttet tåle satire levert fra South Park.

Utestengt på livstid
Lance Armstrong ble fratatt de sju sammenlagttriumfene i Tour de France og 24 etappeseirer (inkludert fire i lagtempo), samt OL-bronsemedaljen i temposykling fra Sydney i 2000, etter at USADAs dom i dopingsaken mot ham ble ratifisert av Det internasjonale sykkelforbundet UCI.

Armstrong er utestengt fra sykkelsporten på livstid.