MOR OG SØNN: Cristiano Ronaldo og mor Maria Dolores dos Santos Aveiro. I et nytt intervju forteller hun om sykdom. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Cristiano Ronaldo og mor Maria Dolores dos Santos Aveiro. I et nytt intervju forteller hun om sykdom. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ronaldos mor rammet av kreft:

- Nå kjemper jeg for livet

Forteller om inngrep i nytt intervju.

Cristiano Ronaldos mor, Maria Dolores dos Santos Aveiro (64), er rammet av kreft. Til portugisisk tv - gjengitt av The Mirror - forteller hun om en nylig operasjon.

- Jeg har operert mitt andre bryst i Madrid. Jeg har vært gjennom strålebehandling og nå kjemper jeg for livet mitt. Ingen vet hvordan dette går, sier Aveiro.

Hun har gjennom hele Ronaldos karriere vært en av sønnens nærmeste støttespillere. I ny og ne dukker det opp bilder sammen i forbindelse med prisutdelinger. Nå forteller hun om familiens kamp utenfor banen.

SETT AV MILLIONER: Det rørende møtet mellom Cristiano Ronaldo og hans tidligere sjef Sir Alex Ferguson har gått «verden rundt». Video: Jan Åge Fjørtoft / Viasat Vis mer

Donasjon

Aveiro ble rammet av brystkreft tilbake i 2007 og gjorde allerede da et inngrep. I forbindelse med en tur til Italia for å feire Ronaldos 34-årsdag, fortalte hun om de nye helseutfordringene.

I 2009 skal Ronaldo ha donert rundt én million kroner til sykehuset som behandlet moren. Gaven til Madeira-sykehuset var for å bistå i kampen mot kreft.

Isabel Aguiar, direktør for kreftforeningen, bekreftet i sin tid at det kom en donasjon fra Ronaldo. Hun opplyste at de ville bygge et lite senter i sykehusets hage.

Morens beretninger om sykdommen kommer bare dager etter at Ronaldos kjæreste, Georgina Rodriguez (25), mistet sin egen far. Jorge Eduardo (70) døde i Argentina.

Ronaldo mistet faren Danis i 2005.

Solid sesong

Fotballspillerens mor benyttet også anledningen til å komme med et forsvar av sønnen, som de siste månedene er blitt anklaget for en voldtekt tilbake i 2009.

- Jeg har full tiltro til min sønn. Da hun dro dit (hotell i Las Vegas), var det ikke for å spille kort, sier Ronaldos mor.

Cristiano Ronaldo dro i fjor sommer fra Real Madrid til Juventus etter ni sesonger i den spanske hovedstaden.

I sin første sesong i Serie A står han med 17 mål på 22 ligakamper.

Juventus leder ligaen med ni poeng ned til Napoli.

Det italienske storlaget møter Atletico Madrid i 8-delsfinalen i Champions League om halvannen uke.