Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå kjenner Åge Hareide presset: - Det er bare én ting å gjøre

Må tilbake på vinnersporet.

PRESS: Det danske fotballandslaget må tilbake på vinnersporet i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan.
 Foto: NTB Scanpix
PRESS: Det danske fotballandslaget må tilbake på vinnersporet i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske fotballandslaget må tilbake på vinnersporet i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan.

Det krever landslagssjef Åge Hareide, som har presset liggende tungt på sine skuldrer etter svake resultater den siste tiden. Nylig ble det tap for både Polen og Montenegro i VM-kvalifiseringen.

Danskene er allerede på etterskudd i kampen om en plass i sluttspillet i Russland i 2018, og nå vil Hareide ha svar fra sine spillere.

- Vi har feilet nok. Nå er det kun én ting å gjøre, og det er å slå tilbake. Gjør vi det, vet vi at Kasakhstan er et lag vi må slå dersom vi skal komme til VM, sier nordmannen.

Fredagens kamp spilles i Parken i København, og allerede nå er det klart at gressteppet ikke kommer til å være optimalt. Det er humpete og slitt – etter å ha huset mange kamper den siste tiden.

Ståle Solbakkens FC København har arenaen som sin hjemmebane.

- Jeg snakket med Ståle etter kampen mot Sønderjyske (søndag), og han sa at banen var problematisk. FCK dominerte spillet mot Sønderjyske, og det er svært viktig å kunne flytte ballen raskt og presist rundt, sier Hareide.

- Det siste slet vi med i første omgang mot Montenegro sist. Det ble tregt og temposvakt spill, og det er ikke godt nok verken for FCK eller det danske landslaget, tilføyer han.

Hareide kan samtidig glede seg over at Solbakken sparte landslagsprofilene Andreas Cornelius, Thomas Delaney og Peter Ankersen i søndagens kamp.

- Det er veldig bra. Han er jo nordmann, så det skulle bare mangle. Det er jo fornuftig, sier Hareide.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!