- Nå kjenner jeg at jeg begynner å gråte

Isabell Herlovsen (27) med blandede følelser etter cup-gullet.

CUP-JUBEL: Isabell Herlovsen i sentrum av Lillestrøms cup-jubel. Årets suverent beste norske lag lå under mot Avaldsnes i cupfinalen, men snudde kampen. Herlovsen ble matchvinner med en klassescoring. Foto:  NTB Scanpix
CUP-JUBEL: Isabell Herlovsen i sentrum av Lillestrøms cup-jubel. Årets suverent beste norske lag lå under mot Avaldsnes i cupfinalen, men snudde kampen. Herlovsen ble matchvinner med en klassescoring. Foto: NTB ScanpixVis mer

TELENOR ARENA (Dagbladet): - Det er så sinssykt deilig å snu det. Det er ekstra deilig å vinne når vi har ligget under. Det viser hva laget består av.

- Jeg spiller på et sykt bra lag. Det er moral, det er miljø, det er en fantastisk vilje til aldri å gi opp, sier Isabell Lehn Herlovsen.

Hun står i pressesonen på Telenor Arena med håret fullt av glitter og konfetti. Hun har vært oppe og fått Kongepokalen, hilst på statsministeren, jublet med Queens udødelige «We are the Champions» - kort og godt vunnet NM-gull.

Klassescoring Og hun fikk æren av å avgjøre finalen med en mesterscoring. Ei stupheading i det lengste hjørnet. Vakkert.

- Jeg husker ikke så mye av det målet egentlig, men jeg tror det var ganske fint, sier hun.

- Det var det, du får se reprisen!

- Jeg skal det, men det fåt jeg ikke tid til før i morgen. Nå er det fest. Endelig kan vi feste. Vi fikk ikke tid til det etter at vi vant serien. Det har vært Champions League og det har vært forberedelser til denne finalen.

- Men nå er vi gjennom. Vi har vunnet. Alle jentene er kjempeklare for party nå, sier Herlovsen til Dagbladet.

Tårer i øynene Lillestrøm har hatt en kjempesesong. Serien vant de klart, foran nettopp Avaldsnes. Cupen gikk altså samme veien, selv om laget fra Karmøy, som startet kampen med sju utenlandske spillere, kom best i gang og ledet 1-0 etter et frispark fra Maren Mjelde.

I pausen satte LSK-trener Monica Knudsen inn småskadde Lene Mykjåland, og kampen snudde. LSK fikk to kjappe før Avaldsnes utlignet.

Så, da det sto og vippet, sto Isabell Herlovsen fram og viste at hun fortstat besitter matchvinner-egenskaper fra øverste hylle.

- Jeg er så stolt av dette laget og det vi har oppnådd, sier hun.

- Men nå blir det kutt. Budsjettet må ned med flere millioner neste sesong?

- Ja, dessverre. Og når du sier det så tenker jeg med en gang på keeperen vår, Gudbjörg Gunnarsdottir. Hun må dessverre forlate oss. Det er så trist. Jeg kjenner jeg begynner å gråte nå, sier Herlovsen - og gjør ikke det minste forsøk på å skjule hvor trist hun blir over at den islandske målvakten ikke får fornyet kontrakt.

- Det er jo sånn fotballen er, men jeg blir skikkelig lei meg. Hun har vært faktastisk god for oss. Men enda viktigere er det at hun er et fantastisk menneske som jeg har blitt glad i.

- Hva med deg selv, du blir?

- Ja, jeg forholder meg til at jeg har kontrakt neste år også.

- Men om noen vil kjøpe deg?

- Jeg har ikke hørt noe fra noen, og tenker ikke på det. Jeg har det fint i Lillestrøm, og selv om vi får mindre å rutte med, skal vi jobbe beinhardt for å opprettholde det sportslige nivået, sier Herlovsen.

Skikkelig surt Mens Lillestrøm-jentene gledet seg til en velfortjent fest etter nok en «The Double», satt smilene naturlig nok adskillig lenger inne hos Avaldsnes-jentene.

- Det er skikkelig surt. Vi ville virkeli vinne denne. Og vi begynte jo så bra. Vi ga Lillestrøm skikkelig kamp, og vi kunne klart dette. Det gjør det litt ekstra surt nå i etterkant, sier Maren Mjelde, som scoret kampen første mål - selvsagt på et frispark.

- Men vi slapp de inn i kampen igjen etter pause. De fikk to kjappe mål. Det ødela alt for oss. Både kampen og cupdrømmen, sier Mjelde.

- Men vi fikk i alle fall vist at vi kan være helt på høyde med Lillestrøm. Vi kan slå dem når marginene går vår mer vei. Det får vi ta med oss fram mot neste sesong, sier Mjelde.