40 SEKUNDER: Var alt Joshua Gatt trengte etter avspark til å sende Molde i føringen over hjememlaget Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
40 SEKUNDER: Var alt Joshua Gatt trengte etter avspark til å sende Molde i føringen over hjememlaget Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Nå kjenner Molde lukten av gull

Tre mål og poeng mot Aalesund.

ÅLESUND / OSLO (Dagbladet): • Aalesund - Molde 1-3

Molde tok tre meget viktige poeng, og med bare ni gjenstående kamper i Tippeligaen kjenner Molde nå lukten av gull.

- Vi må bare fortsette å vinne kamper, vi tenker ikke så mye på sluttresultatet enda. Neste kamp er Brann, og det blir en meget vanskelig kamp, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 Sporten etter kampen.

Joshua Gatt sendte gjestene i ledelsen (via hanskene til en uheldig Sten Grytebust) etter bare 40 sekunder. Magne Hoseth og Makthar Thioune økte til 2- og 3-0 i henholdsvis første og andre omgang.

- Jeg har en fantastisk midtbane å ta av. Det er ikke lett å velge mannskap til hver kamp, men jeg må bare følge magefølelsen, sier Solskjær.

Aalesund skapte flust med målsjanser, men klarte ikke å få hull på byllen før Magnus Sylling Olsen reduserte på overtid av kampen.

- Molde har litt mer kvalitet enn oss, litt mer erfaring. Vi gjør en del feil, både defensivt og offensivt. Det mangla litt på den siste pasninga, den siste avslutninga og så videre, sier Kjetil Rekdal.

Taktløst Men pangstart til tross: Bortelaget spilte ikke noen spesielt bra kamp i den første omgangen. Både ballkontroll og posisjonering så litt taktløst ut i Molde-laget.

Hjemmelaget, som torsdag kom hjem fra Nederland med seksmålstap, ble verken pasifisert eller skremt av Moldes ledelse.

Flere muligheter ble byggget opp, men den siste biten ble sølet bort i enten offside eller dårlig ballmottak.  

Ineffektive Aalesund fortsatte å jobbe mot en utligning. Da stadionuret viste 20 minutter reddet Moldes Mathias Möstrøm ballen på strek med det som så ut til å være skulderen.

Det luktet absolutt straffe, men situasjonen må betegnes som svært marginal.  

Molde-kaptein Magne Hoseth ble buet på av hjemmepublikumet, og hans lille hevn var å fremvise hva han er god for innen elegansen.

26 minutter var spilt. Hoseth dro av en Aafk-spiller og skjøt den veien AaFK-keeperen ikke kastet seg.

Thioune punkterte Aalesund førte kampen spillemessig, mens Molde forsvarte seg godt.

Etter 59 minutter var Molde nær på å slippe Aafk inn i kampen, men en refleksredning på strek av Joshua Gatt holdt Aalesund unna. 

Kvarteret før slutt punkterte innbytter Makhtar Thioune bare få sekunder etter han kom innpå.

Aalesund klarerte en corner, og ute i returrommet sto senegaleseren.

Han sendte returen kontant i nettet. Dermed startet hjemmepublikum en sakte evakuering.

De som ble igjen av hjemmepublikummet fikk med seg at Magnus Sylling Olsen reduserte til 1-3 på overtid. Da dommeren blåste for full tid, var det mange blåkledde igjen på tribunen og mindre oransjekledde.

De blå sang om seriegull.

SERIEGULL? Magne Hoseth jubler etter kampen. Molde og Hoseth nærmer seg seriegull. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SERIEGULL? Magne Hoseth jubler etter kampen. Molde og Hoseth nærmer seg seriegull. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer