HAR GREPET:  Brann kan fortsatt beholdet grepet som Norges mest populære fotballklubb. De tre neste dagene vil avgjøre tetstriden med Rosenborg og Vålerenga. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
HAR GREPET: Brann kan fortsatt beholdet grepet som Norges mest populære fotballklubb. De tre neste dagene vil avgjøre tetstriden med Rosenborg og Vålerenga. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

Nå kommer Brann bakfra

Rett bak Rosenborg og foran Vålerenga.

SPORTSKLUBBEN BRANN er regjerende mester i Klubben i mitt hjerte, og er nær ved å klare det igjen. I løpet av det siste døgnet har bergenserne stemt seg rett opp i ryggen på ledende RBK, mens den lille avstanden til Vålerenga foreløpig holder seg stabil.

Disse tre publikumsfavorittene dominerer som vanlig klassen for Spesialidrettslag over 500 medlemmer, men det stemmes flittig også på flere av landets beste fotballklubber. Fredrikstad er oppe på fjerdeplass på tross av nedrykket, mens Molde, Lillestrøm og Sandnes/Ulf alle er i ferd med å levere gode resultater i avstemningen.

I KLASSEN for spesialidrettslag under 500 medlemmer surfer Sarpsborg 08 på medgangen. Til våren stiller laget som Østfolds eneste klubb i Tippeligaen, og den vellykkete kampanjen for Klubben i mitt hjerte viser at hele byen står bak. Det holder foreløpig fjorårsvinner Nidaros Roller Derby unna, men her har flere sjansen. Både Nedre Romerike Cheerleaders, Luka Fotballklubb og Vålerenga Ishockey er fremdeles med i kampen om seieren.

Like tett er det hos fleridrettslagene. Blant klubbene over 500 medlemmer som kjemper om hele 100 000 kroner til idrettsutstyr, er den store outsideren Forus og Gausel IL. Rogalendingene er nå rett bak de to ledende Sjetne og Frogner. Her blir de neste tre dagene helt avgjørende.

Det samme gjelder klassen for de minste fleridrettsklubbene. På nytt er dette en nabofeide mellom IL Høken og Andenes, men nå er det adskillig jevnere enn tidligere. Bare noen hundre stemmer skiller rivalene i nord, som denne gangen har fått nytt følge av Bagn fra Valdres, Dalselv utenfor Rana i Nordland og Ilar fra Nesseby i Finnmark. Her er altså hele Norge med i toppen.

STUDENTKLASSEN er på nytt dominert av Trondheim. Til gjengjeld fighter de skikkelig internt. Akkurat nå skiller det fattige 17 stemmer mellom Trondheim Økonomiske Høyskole sitt idrettslag og NTNUI. Med tanke på de mange, mange tusen som har stemt i denne klassen, er det tilnærmet dødt løp.

Litt mer rom har den samme økonomiske høyskolen med bedriftsidrettslaget sitt. Der  følger Sjetne Hot Shot BIL nærmest sammen med Kjøttbyen BIL. Men også her er det noen utfordrere med bra flyt i avstemningen. Se opp for Pareto, Nordea og Vålerenga Vertshus.

For nå er det ikke bare Sportsklubben Brann som har fått fart på tilhengerne i Klubben i mitt hjerte.

PS/ Du kan stemme her fram til fredag kl.12.00 på