Nå kommer hverdagen for Norges sølvjenter

- Blir et antiklimaks, sier Trine Rønning.

DEPPET I GÅR Solveig Gulbrandsen (t.v.), Trine Rønning (i midten) og Ingvild Stensland var skuffet etter tapet søndag. Nå reiser de fra fullt hus t il glisne tribuner. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DEPPET I GÅR Solveig Gulbrandsen (t.v.), Trine Rønning (i midten) og Ingvild Stensland var skuffet etter tapet søndag. Nå reiser de fra fullt hus t il glisne tribuner. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Da blir det glissent på tribunene igjen, etter tre uker med velfylte arenaer og enorm entusiasme for kvinnefotball.

- Jeg tror hverdagen vil smelle rett ned i oss. Det blir et antiklimaks å spille seriekamp etter dette, men det blir godt å komme tilbake til Stabæk. Jeg har savnet folk der, selv om mange av dem er med i EM-troppen, sa Trine Rønning etter finaletapet.

Søndag spiller Stabæk (åtte EM-spillere) mot Sandviken (Melissa Bjånesøy).

- Om jeg får ferie? Ja, to dager. Det er toppseriekamp lørdag, sa Kristine Hegland, som etter mange gode kamper for landslaget skal stille sin løpskapasitet til Arna-Bjørnars tjeneste i kampen mot Solveig Gulbrandsens klubb Vålerenga.

Klump i halsen - Jeg følte ikke at det stemte for meg i dag. Det var tungt å spille mot dem, men jeg ga alt jeg kunne. Da jeg gikk forbi pokalen under premieseremonien, gikk det opp for meg at vi tapte gullet. Da fikk jeg klump i halsen, sa Hegland.

- Jeg får tre dager fri, så er det seriekamp. Det blir en brå overgang til virkeligheten, sa Caroline Graham Hansen.

I likhet med mange i det norske laget har hun styrket sine sjanser til å få oppfylt drømmen om spill i utlandet. Både tyske og svenske storklubber skal være interessert, men hun ville ikke snakke om det søndag.

- Vi får ta det når jeg kommer hjem, sa hun.

- Jeg ønsker å spille i utlandet, men jeg har kontrakt med Arna-Bjørnar ut neste år, sa Hegland.

Løft Even Pellerud fikk spørsmål om hva EM-suksessen gjør for kvinnefotballen i Norge.

- Jeg tror det gir kvinnefotballen et løft, men det viktigste nå er å gi klubbfotballen et løft, for den trenger det, sa han.

- Og hva kan gjøres for å oppnå en varig effekt?

- Det er et politikerspørsmål, ikke et fagspørsmål. Jeg er bare en liten fagmann, sa suksesstreneren.

(NTB)