- Nå kommer knockout-slagene

Det er slutt på Tour-kosen, varsler Evans og co.

SPISSER KLØRNE: Alberto Contador og Astana har kontrollert hovedfeltet fullstendig den siste uka, men nå varsler rivalene at det er slutt på avslappet moro. I alpene kan det smelle. Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
SPISSER KLØRNE: Alberto Contador og Astana har kontrollert hovedfeltet fullstendig den siste uka, men nå varsler rivalene at det er slutt på avslappet moro. I alpene kan det smelle. Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Følg og diskuter Tour de France i livestudio fra kl. 12.40!

(Dagbladet.no): Vi har kost oss med kampen om den grønne trøya, Thor Hushovds etappeseier og flere modige og vellykkede brudd. Men vi har vel samtidig vært litt skuffet over at knivingen om sammenlagtseieren ikke har vært så skarp som vi kanskje kunne ønsket.

Rinaldo Nocentini sitter fortsatt i gult, mens Astana-rivalene (?) Lance Armstrong og Alberto Contador og lagkameratene fullstendig har kontrollert den lille differansen i sammendraget. Angrepene fra de andre har uteblitt.

Men nå varsler Silence-Lotto og Cadel Evans at den tida snart er over i årets Tour.

- Vi kommer til å bevege oss fra «jabs» til de store knockout-slagene, sier Lotto-direktør Roberto Damiani til Cyclingnews.

- Cadel, han er tre minutter bak, og er nødt til å prøve. Selv om stigningen passer Lance Armstrong, sier Damiani.

DRITTVÆR: Det regnet og var surt inn mot Colmar i går, en fordel for de i ledelsen, mener Contador. Foto: SCANPIX/AP/Bas Czerwinski
DRITTVÆR: Det regnet og var surt inn mot Colmar i går, en fordel for de i ledelsen, mener Contador. Foto: SCANPIX/AP/Bas Czerwinski Vis mer

Contador varsler angrep
Stigningen han tenker på kommer først i morgen. Da er det snakk om førstekategori opp mot målgang i Verbier - og plutselig kan de store utslagene komme.

- Det er en etappe som må manøvreres fornuftig før den siste stigningen til Verbier. Jeg sa det etter lagtempoen, som var veldig ille for oss, at Evans og Jurgen Van den Broeck må tenke «Karpe Diem», sier Roberto Damiani.

Stigningen i morgen kan også gi oss enda en pekepinn på styrkeforholdet innad i Astana-laget, der Alberto Contador og Lance Armstrong lenge har sittet på et anspent gjerde og ventet på å avgjøre kapteinsrollen.

Contador ser også på Cadel Evans som en farlig mann i fjellene på søndag, til tross for at Astana har fått gjøre nærmest som de har ønsket hittil i Touren.

- Jeg tenker absolutt ikke på rivalene våre som svake, tvert imot, vi har noen veldig sterke motstandere. Jeg ser Andy Schleck og Cadel Evans som virkelige trusler, sier Contador ifølge Telegraph.

- Sastre må vi også passe på, han kjører bak i ledergruppa, men jeg mener han er en rytter som alltid er sterk den siste uka, og som er en fare, sier spanjolen.

OG FOR THOR? Også i dag rapporteres det kaldt og vått vær - Hushovd-vær. Dagens etappe kan være en for spurterne, og det er trolig duket for mer kamp om nordmannens grønne trøye. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
OG FOR THOR? Også i dag rapporteres det kaldt og vått vær - Hushovd-vær. Dagens etappe kan være en for spurterne, og det er trolig duket for mer kamp om nordmannens grønne trøye. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA Vis mer

Takker regnet
I går fikk hovedfeltet nok en relativt rolig dag inn mot Colmar, men regn og lav temperatur gjorde likevel den trettende etappen til et slit. Alberto Contador tror det var en fordel for Astana.

- Det var en dårlig dag værmessig, men det var bra for oss at ingen angrep, det gjorde ting mer avslappet, sier Contador.

- Problemet er at vi er et sterkt lag, og etappene hittil har ikke lagt så godt til rette for angrep. Det har ikke vært mange stigninger og vanskelige partier, men de neste dagene vil vi få se angrepene, garantert, sier Astana-rytteren.

Hushovd-vær i Frankrike
I dag forventer imidlertid de fleste enda en rolig dag for sammenlagtrytterne. Løypeprofilen inn mot Besancon antyder en etappe for sprinterne, og kanskje et nytt bikkjeslagsmål mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish.

Etter at nordmannen overtok den grønne trøya igjen i går, er det hvertfall stor sannsynlighet for at Columbia vil jobbe for å kjøre inn eventuelle brudd, og sikre en seiersmulighet for Manxman Cav.

Da er det kanskje verdt å opplyse om at det ifølge TV 2 meldes 13 grader og regn i lufta i Frankrike - perfekte Thor Hushovd-forhold.

- Jeg får gode bein i regnvær. Det virker som de andre sliter litt med moralen. Men jeg satt nesten bare og lo i dag, sa oksen fra Grimstad etter gårsdagens etappe.