UTEN SEIER PÅ EN MÅNED: Ståle Solbakken merker at stemningen har snudd etter Wolverhamptons dårlige resultater. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
UTEN SEIER PÅ EN MÅNED: Ståle Solbakken merker at stemningen har snudd etter Wolverhamptons dårlige resultater. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

- Nå kommer kritikken utenfra, vi spiller ikke britisk nok

Solbakken ikke lenger konge i Wolves.


En måned uten seier har sendt Ståle Solbakkens Wolverhampton til en tøff hverdag. Der har han vært før.

- Det snur fort. Vi var konger bare for et par uker siden. Jeg synes fortsatt det er bra «go» i troppen. Det var lett å få aksept for endringer da vi vant fem av seks kamper. Nå kommer kritikken utenfra blant annet om at vi ikke spiller britisk nok, og vinneren har alltid rett, sier Solbakken til NTB.

Etter 1-2-tap for Hull tirsdag falt Wolves til under midten av tabellen. 16 av 21 mulige poeng er tapt på de sju siste kampene. Solbakken er likevel ikke slått ut.

- Dette er en del av hverdagen, og jeg har jo opplevd det før både i FC København og Köln. Det som gjelder er å finne rette knapper å trykke på.

Solgte gullet Solbakkens lag skriker etter mål. Helt nede på 18. og 24. plass kommer Wolverhampton inn på toppscorerlisten i ligaen. Sylvan Ebanks-Blake (5) og Bakary Sako (4) har begge et målsnitt på 0,33 per kamp.

Målgarantisten Steven Fletcher ble solgt til Sunderland. Han står med fem Premier League-scoringer på åtte kamper så langt. Björn Bergmann Sigurdarsson har ikke slått til etter kjøpet fra Lillestrøm.

Uflaks - Han var uheldig med skade og gikk glipp av fem-seks uker med trening tidlig i sesongen. Han klarte seg fornuftig uten å glinse mot Hull, sier Solbakken til NTB.

- Jeg føler at vi har hatt veldig mye marginer mot oss i flere kamper. Dette kan snu veldig fort. Det spilles jo kamper i denne divisjonen nesten hele tiden. Dersom vi henger med til jul, kan det være vi kan gjøre noen innkjøp. Vi følger med på overgangsmarkedet hele tiden. Vi er bra defensivt, men sliter med å skape nok store sjanser.

Dette er Wolves' neste motstandere (tabellplassering i parentes): Brighton (8), Watford (16), Nottingham Forest (11), Milwall (14) og Bristol City (23).

Tre av kampene spilles i Wolverhampton.

(NTB)