Nå kommer Salas

Ingen misunner Chile mer enn Italias landslagssjef Cesare Maldini i ettermiddag. Mens Maldini stiller uten storstjernen Alessandro Del Piero har Chiles en av VMs giftigste angrepsduoer.

- Jeg håper å spille mitt livs kamp for Chile torsdag, sier Salas.

Senket England

Med perfekt balanse og utsøkt teknikk nettet Marcelo Salas 11 ganger i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen _ inkludert to hattricks. Seinere senket han England med to mål på Wembley.

Europas storklubber tok opp jakten på på kontinentets største stjerne og overbød hverandre etter tur.

Etter seks måneder på sporet og i konkurranse med Manchester United fikk italienske Lazio tilslaget. Pris: 150 mill. kroner _ før bonuser og lønn.

- Trussel

Sammen med Inter-angriperen Ivan Zamorano (31) kalles Salas «Za/Sa» i hjemlandet. Sammen skal de gi Italia en smekk i åpningskampen og toppoppgjøret i gruppe B.

- Selvsagt er Salas og Zamorano den alles største trusselen, sier Maldini senior før møtet.

På typisk italiensk bøddelvis kommer Alessandro Costacurta til å henge i hælene til Salas fra klokka 17.30 i dag. Men sånt er Salas vant til fra spill i den argentinske klubben River Plate.

- Når jeg går på banen vet jeg at jeg kommer til å bli sparket ned minst 10 ganger. Men det er ikke i min natur å bry seg om deg, sier Salas.