- Nå koser jeg meg

VIKERSUND (Dagbladet): Tommy Ingebrigtsen har lagt den tunge forsesongen bak seg, og viste i går at han fortsatt er blant kongene i skiflyging. - Sjøltilliten stiger for hvert hopp, smiler den flygende trønderen.

I går hadde han to gode hopp på trening. Med 186,5 meter i første, og 187 meter i andre, ser det endelig ut til at den norske verdensrekordholderen har funnet stabiliteten han har manglet hele sesongen. Nede på sletta var Tommy autografjegernes naturlige midtpunkt, og trønderen signerte med brei penn og bredt smil.

- Utrolig artig

- Nå koser jeg meg bare. Det er utrolig artig å hoppe på hjemmebane i denne flotte bakken, og dette flotte publikummet, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han mener han har mye å gå på. I går ble han litt forstyrret av kraftig motvind.

- I det siste hoppet kom jeg vanvittig høyt på grunn av oppdrift på kulen. I Vikersund lønner det seg å komme lavt, for så å suge meter på slutten.

- Treffer man rette kurven, kan det faktisk være mulig å stå på bortimot 230 meter, sier han selvsikkert

Så langt i sesongen har det vært mest depping, og lite jubel etter konkurransene. Tommy kan ikke forklare hvorfor han endelig er tilbake i toppen.

- Jeg gjør ikke ting annerledes enn før. Teknisk gjør jeg det samme.

Følelsen

Hoppsjef Hroar Stjernen forklarer løftet med det litt difuse som ligger inni hodet et sted.

- Det har helt klart med psyken hans å gjøre. Tommy trenger bare å få inn følelsen av å lykkes. Da er han der, sier Stjernen til Dagbladet.

I den norske troppen råder optimismen foran helgas to renn.

- Min favoritt er Martin Schmitt, men Tommy er helt klart med å kjemper om pall-plass, sier Stjernen.

Etter tredje- og femteplass i gårsdagens treningsomganger, er Ingebrigtsen uvanlig optimistisk sjøl også.

- Jeg er med i kampen om en plass på pallen. Akkurat nå føles det fint. Jeg har god tro, og alt er bare positivt, sier Tommy.

STRUTTER: Tommy Ingebrigtsen har funnet den rette tonen inni sitt langhårede hode.