Nå krangler de om hvorvidt hun gjorde jobben sin

Eva Carneiro lot Courtois spille videre.

NEDE FOR TELLING: Thibaut Courtois ble liggende etter smellen med kneet til Alexis Sanchez. Selv mener han at Eva Carneiro gjorde rett i å la ham spille videre, selv om han måtte gå av banen like etterpå på grunn av svimmelhet. Foto: NTB Scanpix
NEDE FOR TELLING: Thibaut Courtois ble liggende etter smellen med kneet til Alexis Sanchez. Selv mener han at Eva Carneiro gjorde rett i å la ham spille videre, selv om han måtte gå av banen like etterpå på grunn av svimmelhet. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petr Cech har vært forvist til Chelsea-benken så langt denne sesongen, men under oppgjøret mot Arsenal fikk han muligheten etter at Thibaut Courtois måtte geleides av banen etter uønsket nærkontakt med Alexis Sanchez.

Belgieren forsøkte å spille videre etter å ha blitt undersøkt på banen, men måtte etterhvert gi seg da han. som The Telegraph beskriver det, «ikke kunne se ballen».

Chelsea, og klubblege Eva Carneiro, fikk i etterkant av episoden kritikk av «Headway», en veldedig organisasjon som har forebyggende arbeid mot hodeskader som fanesak. Det skrev The Guardian tidligere i uka. Men Courtois var ikke verre skadet enn at han spilte 90 minutter for Belgia mot Andorra på fredag.

Nå forteller sisteskansen selv at han synes Carneiro gjorde jobben sin.

- Hun stilte meg de spørsmålene hun skal stille, og jeg kunne gjenta dem med en gang. Jeg følte meg bra, og trengte ikke gå av banen. Jeg hadde ikke vondt i hodet med en gang, men etter et par minutter ble det verre. Jeg begynte å bli svimmel, og kunne ikke lenger se ballen. I tillegg blødde jeg fra øret. Da skjønte jeg at dette var trøbbel, og ba om å bli byttet ut, sier han ifølge den engelske avisa.

- Jeg vet at man må være forsiktig med sånne ting, men jeg ble aldri slått i svime.

Etter kampen gjennomgikk keepertalentet en rekke tester før han fikk tillatelse til å reise med resten av landslaget.

- Jeg hadde nakkesmerter, var litt svimmel og hadde hodepine et par dager etterpå. Jeg gjennomgikk noen nevrologiske tester for å sjekke at hjernen min responderte som den skulle, og det gjorde den, sier Courtois.