SPONSOR: Sony krever nå at bestikkelsene som skal ligge bak tildelingen av 2022-VM til Qatar blir etterforsket. Foto: Reuters / NTB scanpix
SPONSOR: Sony krever nå at bestikkelsene som skal ligge bak tildelingen av 2022-VM til Qatar blir etterforsket. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Nå krever den første VM-sponsoren at Qatar-anklagene undersøkes

Qatar skal ha bestukket seg til VM i 2022.

Sony er den første VM-sponsoren som krever en grundig etterforskning av påstandene om at Qatar kjøpte til seg 2022-VM ved å bestikke fotballedere.

For en uke siden la Sunday Times fram dokumenter som ifølge avisen viser at 30 millioner kroner ble brukt på bestikkelser slik at Qatar skulle få arrangere VM om åtte år.

Inntil nå har sponsorene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) latt være å kommentere påstandene, men søndag brøt Sony stillheten.

- Vi forventer, som en samarbeidspartner med FIFA, at disse anklagene blir undersøkt skikkelig. Vi forventer også at FIFA følger sine prinsipper om integritet, etikk og fair play på alle nivå i sin organisasjon, sier Sony i en uttalelse til Sunday Times.

Sony er en av FIFAs seks hovedsponsorer.

Også den tyske utstyrsgiganten Adidas, som har en sponsoravtale med FIFA fram til 2030, rykket søndag ut med sin bekymring.

- Adidas nyter et langvarig og suksessfullt samarbeid med FIFA, og det ser vi fram til å opprettholde. Når det er sagt, den siste tids negative oppmerksomhet er verken bra for fotballen, FIFA eller deres samarbeidspartnere, uttalte Adidas.

Også kredittkortgiganten VISA offentliggjorde søndag en pressemelding med samme budskap som de to andre sponsorene.

(NTB)