Nå krysser Deila fingrene for Tromsø-hjelp

Godset gjorde jobben mot Odd.

Strømsgodset-Odd 3-1 (1-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Takket være målteften til indreløperne Abdisalam Ibrahim og Bismark Adjei «Nana» Boateng brukte Strømsgodset ettermiddagen til å legge press på Rosenborg i gullduellen i Tippeligaen.

- Vi var best, sier Ronny Deila til C More rett etter kampen.

- Men vi fikk det tøft, og det ble jevnt til slutt. Likevel dro vi det i land. Nå er vi med, og med dette setter vi press på RBK.

Men det så en stund skummelt ut for drammenserne på Marienlyst:

Odds Frode Johnsen utliknet med sitt sjuende mål på de ti siste kampene, og selv om Godset presset på i jakta på et forløsende ledermål, klarte Odd å nekte dem sjanser.

Rødt til Eriksen Inntil 77 minutter var spilt. Da pådro Lars Kristian Eriksen seg sitt andre gule kort, etter først å ha tatt ballen, før han i samme bevegelse skled videre på det våte kunstgresset - og rett inn i beina på Flamur Kastrati.

Dommer Tore Hansen lyttet ikke til protestene. En som heller ikke brydde seg om det som skjedde rundt ham i de sekundene, var Øyvind Storflor.

Mens Eriksen tuslet av banen, la veteranen ballen til rette for frispark i innleggsposisjon. Skruen var perfekt, det samme var timingen til Nana - og dermed fikk Godset målet de trengte for å legge press på Rosenborg.

Og da Adama Diomande nikket inn 3-1 i sluttminuttene, var alt i orden.

Herlig Godset-åpning Ibrahims 1-0-mål kom etter et glimrende angrep på høyresida, hvor Øyvind Storflor fant Lars Christopher Vilsvik i rommet bak Odd-back Thomas Grøgaard. Vilsvik slo hardt og flatt mot bakerste stolpe, hvor både Ola Kamara og Ibrahim var i posisjon til å score.

Det ble altså midtbanespilleren som fikk æren av å avslutte det klassiske Deila-angrepet.

Strømsgodset hadde på det tidspunktet sett ut til å være 6-0 bedre enn Odd. Men etter målet ble det roligere foran André Hansen. Odd var nær utlikning da Frode Johnsen tvang Adam Larsen Kwarasey til å vise sine beste keeperkunster etter 33 minutter. Den duellen vant Kwarasey - men Johnsen skulle få sin revansje.

Johnsen igjen Strømsgodset åpnet også andre omgang med spille- og sjansemessig dominans. Stefan Johansens erstatter på midten, Martin Rønning Ovenstad (19) - som i perioder viste hvorfor han spås en stor tippeligaframtid - hadde blant annet en skuddmulighet som burde resultert i mer enn femmeter til Odd.

Da Godset misset sjansen til å stikke fra, var det en annen måljeger som ladet børsa. I den andre enden.

Fra sin venstreside rullet Odd opp ett av få angrep i andre omgang. Herolind Shala slo inn - og i duell med Kim André Madsen var Frode Johnsen både kvikkest, sterkest og smartest.

39-åringen, som har hatt en tung periode privat etter tapet av broren Dan, har så til de grader levert på banen de siste månedene - noe landslagsuttaket tidligere i måneden beviste. Styringen inn bak Kwarasey i går var hans sjuende mål på de ti siste tippeligakampene.

Men Godset slo tilbake, og la press på Rosenborg før deres kamp mot Tromsø på Alfheim i kveld (avspark 19.00). Med Tromsø-seier der har drammenserne igjen kuttet avstanden til to poeng, idet sju kamper gjenstår.