Nå langer Isinbajeva ut mot Russland og hjembyen

- Hva kan folk gjøre i fattige og smålige Volgograd?

SKYTER FRA HOFTA: Det spørs om Jelena Isinbajevas heltestatus i hjemlandet blir større etter slakten av hjembyen Volgograd.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
SKYTER FRA HOFTA: Det spørs om Jelena Isinbajevas heltestatus i hjemlandet blir større etter slakten av hjembyen Volgograd. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Stavdronningen Jelena Isinbajeva er tilbake på tronen. Nå vil hun også tilbake til vesten. Hun har bestemt seg for å bli boende i Monaco.

31-åringen har bodd midlertidig i det lille fyrstedømmet de siste årene. Opprinnelig kommer hun fra Volgograd, det tidligere Stalingrad, men nå har hun fått nok av Russland. Det meldte hun selv på en pressekonferanse torsdag.

Hun gjorde noe superstjernen Usain Bolt ikke klarte, og fylte Ljusniki stadion under VM. Deretter kritiserte hun de svenske utøverne som protesterte mot de russiske homolovene.

Nå går hun ut og sier at hjembyen Volgograd ikke er det stedet hun vil bo og oppfostre sine barn. Hun vil bosette seg i Monaco.

- Volgograd vil alltid være i mitt hjerte. Jeg vil ha mye å gjøre med byen, men det er i Monaco jeg vil bo i årene som kommer, sier hun.

Bedre Isinbajeva, som satte Lusjniki stadion i kok da hun gikk til topps i stavsprangkonkurransen i VM i forrige uke, er klar på at Volgograd ikke er bra nok for henne, verken når det gjelder infrastruktur eller sportslig og treningsmessig.

- Hva kan folk gjøre i fattige og smålige Volgograd? Byen er stygg og gammel. Den har vel overlevd seg selv, sier hun.

- Veiene i Volgograd er fryktelige, og hvis du kjører der med en utenlandsk bil, kan du i grunnen bare avskrive den, legger hun til.

Isinbajeva har ikke så mye pent å si om hjembyen sin, og hun legger ikke skjul på at barna hennes ikke skal vokse opp i denne byen.

Det var i Volgograd (Stalingrad) at russerne slo Hitlers nazitropper og snudde krigen i 1943. Slaget om Stalingrad er historisk og betyr mye for opprettholdelsen av den verdenen vi lever i i dag.

Barn Isinbajeva har slitt i noen år, men kom tilbake i VM på hjemmebane i Moskva og vant stavgullet. Russerne på stadion gikk nærmest bananas, men på pressekonferansen etter VM sa hun at det nå var på tide å ta en pause. Hun vil stifte familie og ha barn.

- Kanskje kommer jeg tilbake til OL i Rio. Den som lever får se, sa stavdronningen etter at VM-gullet var sikret.

Hun skapte bølger da hun ga sin fulle støtte til de russiske homolovene, men etterpå gikk hun ut og mente hun var misforstått. Det var etter at rådgiverne hennes hadde hatt et ord med henne.

I øyeblikket bor og trener Isinbajeva i Volgograd, men den tiden ser ut til å nærme seg slutten. Snart er hun nok veletablert i Monaco, og da spørs det om mangemillionæren noensinne kommer til å vende tilbake til Russland igjen, enten hun stiller i Rio-OL om tre år eller ikke.

(NTB)