Nå legger Hughes inn Terry-støtet

Neppe populært hos gamleklubben.

PÅ VEI BORT? Manchester City ligger langflate etter John Terry, men spørsmålet er om han er villig til å ofre Champions League-spill. Foto: AP
PÅ VEI BORT? Manchester City ligger langflate etter John Terry, men spørsmålet er om han er villig til å ofre Champions League-spill. Foto: APVis mer

(Dagbladet.no) John Terry har på mange måter vært hjørnesteinen i Chelseas suksess de siste ti åra.

Ikke bare har han vært en svært solid midtstopper, som også har blitt en klippe på landslaget - han er også en egenprodusert spiller som kom til ungdomsavdelingen i klubben for 12 år siden.

Derfor er det mange på Stamford Bridge som vil slite med å se for seg 28-åringen i en lysere blåfarge.

Manchester City skal derimot være villig til å legge inn et tredje bud på ham, og manager Mark Hughes tror tida er moden for et klubbytte for Terry.

Lokker Terry
- Jeg liker å tro at vi kan tilby John en annerledes utfordring. Han har vært i Chelsea lenge nå, og jeg vet av erfaring at når du har vært et sted så lenge så kommer du til et punkt hvor du trenger en ny utfordring. Du trenger nye omgivelser for å få tent gnisten igjen, sier Hughes ifølge The Guardian.

12 ÅR I CHELSEA: John Terry har vunnet det meste bortsett fra Champions League med Chelsea, en klubb han kom til som ungdomsspiller. Foto: AFP
12 ÅR I CHELSEA: John Terry har vunnet det meste bortsett fra Champions League med Chelsea, en klubb han kom til som ungdomsspiller. Foto: AFP Vis mer

At waliseren er så direkte og lokkende, vil neppe falle i smak hos hans gamle arbeidsgiver Chelsea. Hughes brukte mye av gårsdagens Tevez-pressekonferanse på å snakke om Terry.

Hughes tolker også tausheten til Terry - det at han ikke har gått ut og avfeid alle overgangsryktene - som et tegn på at han kan tenke seg en overgang.

- Det handler ikke om penger, men nye utfordringer. Han er på et nytt sted i livet og karrieren, og kanskje det er derfor John ikke har uttalt seg - fordi han seriøst tenker på dette.

Ofrer han Champions League?
Spørsmålet er om Terry er villig til å tilbringe en sesong uten Champions League-spill, en turneringen han fortsatt har til gode å nå til topps i. Spesielt etter straffemissen i Moskva for et drøyt år siden har han vært svært ivrig på å vinne elefantpokalen.

- Vi har kommet med et tilbud til Chelsea og jeg legger ikke skjul på mine følelser for John Terry. Han er en fantastisk spiller og en fabelaktig person. Hvis muligheten byr seg og vi kan hente en spiller av et slikt kaliber til denne klubben, da vil vi gjøre vårt ytterste for å lykkes, sier Hughes ifølge The Times.

SISTE FEST MED GJENGEN? I mai ble John Terry FA-cupmester, da Chelsea slo Everton 2-1 i finalen på Wembley. Foto: AFP
SISTE FEST MED GJENGEN? I mai ble John Terry FA-cupmester, da Chelsea slo Everton 2-1 i finalen på Wembley. Foto: AFP Vis mer

City-manageren spilte selv i Chelsea, fra 1995 til sommeren 1998. Han forlot londonerne for Southampton ett år etter at Terry skrev ungdomskontrakt med blåtrøyene.

- Jeg har alltid hatt stor respekt for John Terry, helt siden jeg så ham i Chelsea da jeg spilte der selv. Vi har lyst til å prate med ham, men har ikke fått lov til det ennå, sier Hughes ifølge The Independent.

Kan runde én milliard
Manchester City har brukt snaut 570 millioner kroner på Carlos Tevez, Roque Santa Cruz og Gareth Barry denne sommeren, og klubben er i ferd med å sluttforhandle en overgang med Emmanuel Adebayor fra Arsenal verdt 260 millioner.

Terry vil trolig koste rundt 315 millioner. Totalen City er i ferd med å bruke i sommer er formidabel, ikke minst som følge av at Hughes sikrer seg etablerte Premier League-spillere. Hughes vil - hvis disse kjøpene går i boks - dessuten blidgjøre en del av fansen ved å hente inn engelskmenn, og ikke bare utenlandske spillere.

Det er forventet at City-ledelsen drar til London i dag, for å få Adebayor-handelen i boks. Da kan de kanskje svinge bort til Stamford Bridge også.

VIL OVERTALE EKS-KLUBBEN: Mark Hughes spilte tre år i Chelsea på slutten av 1990-tallet. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
VIL OVERTALE EKS-KLUBBEN: Mark Hughes spilte tre år i Chelsea på slutten av 1990-tallet. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis mer

- Vi har hatt ganske bra suksess i dette overgangsvinduet og det er fortsatt veldig god tid til å hente de spillerne vi føler vi trenger. Hvis vi får de spissene vi ønsker kan vi ikke være sikre på suksess, for det er også andre deler vi ønsker å styrke, sier Hughes.