Eliteserien

«Nå ler de av meg»

Bodø/Glimt-stopperen Marius Lode (28) står foran en spennende vinter etter å ha vunnet to seriegull, og spill på landslaget. Men veien dit har vært lang, forteller jærbuen.

PROFIL: Marius Lode er blitt en av de mer profilerte spillerne i Bodø/Glimt-troppen. Foto: Carina Johansen / NTB
PROFIL: Marius Lode er blitt en av de mer profilerte spillerne i Bodø/Glimt-troppen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimts stjernestopper kan se tilbake på to fabelaktige år. Ikke bare har han vunnet to strake seriegull med klubben på Aspmyra, han har også vært med å beseire Roma 6-1 i Conference League.

Drømmesesongene har ledet til at han også har fått plass blant Ståle Solbakkens utvalgte på det norske landslaget.

Men for et par år siden hadde nok de færreste trodd at den tidligere Bryne-spilleren skulle være en av norsk fotballs mest ettertraktede spillere.

Spist opp av nervøsitet

Den som kanskje hadde trodd minst på det var 28-åringen selv. Lode forteller om ei tid da det rett og slett ikke var spesielt moro å utøve lidenskapen sin.

- På fotballbanen kunne jeg tenke «nå ler de av meg» eller «nå er folk forbanna på meg» uansett hva jeg gjorde. Jeg tenkte på det hele tiden, forteller midtstopperen til Dagbladet.

- Da jeg var yngre ble jeg spist opp av nervøsitet. Jeg merka da jeg var utpå der at jeg ble rastløs, og måtte gjøre noe. Jeg måtte forsøke å være borti ballen, eller delta i spillet.

Lode forteller at han nylig snakket med sin tidligere lagkamerat i Bryne, Vegard Landro, som kunne vise til ei tid da Lode på ingen måte liknet den rolige og standhaftige midtstopperen han er kjent som i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer