Nå ler verden av oss igjen

BORDEAUX (Dagbladet): Drillos kom til VM med en resultatrekke som tvang oss inn i favorittsjiktet. Én svak og én begredelig fotballkamp seinere har ikke Drillos prestert annet enn å gjøre seg til latter for resten av fotballverden. Igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så langt i VM er Drillos turneringens store taper:

Ingen andre nasjoner har foreløpig vært så langt unna et normalt prestasjonsnivå.Ingen andre nasjoner har framstått like offensivt evneveike og ferdighetsmessig uferdige.Ingen andre nasjoner har gått ut med det samme destruktive utgangspunktet i et VM som er gledelig preget av skapertrang.De trædde ballen sentralt gjennom midtbanefemmeren til Drillos, og fikk slått giftige innlegg høyt oppe i banen.De ødela balansen både i midtbanefemmeren og forsvarsfireren til Drillos gjennom å lokke spillere ut av soner og inn i tilnærmet mannsmarkering. Skottlands andre sjanse kom etter at Dan Eggen hadde forfulgt en skotsk trøye til midtbanesirkelen.De vant dueller både i lufta og langs bakken.Det var bare tilfeldige og puslete elementer igjen av den trygge fasttømrede spillestilen som sendte Drillos på parademarsj gjennom VM-kvalifiseringen.Det var ingen ting igjen av spillegleden og overskuddet som preget Drillos i den resultatmessig strålende VM-oppkjøringa mot fem av de øvrige deltakernasjonene.Det var absolutt ingen ting igjen av utholdenheten som har ødelagt så mange motstandere det siste kvarteret, og som fort kunne gitt oss seieren over Marokko. I går var skottene langt seigere enn Drillos den siste halvtimen.Vi fikk aldri bekreftet Drillos' antatte uovervinnelighet etter å ha gått i ledelsen. Tvert imot: Skottland overtok initiativet etter at Drillos scoret. De utliknet - og de kunne ha vunnet. Flere av de forventede Drillos-profilene har sviktet betenkelig. Først og fremst Kjetil Rekdal og Tore André Flo. Rekdal virker tung og monoton i stilen. Flo framstår som en helt ordinær, hardt arbeidende, spiss.

Det er like vondt å skrive som det er vanskelig å fatte: Jeg kan ikke huske sist jeg så en like ynkelig utgave av Drillos som mot Skottland i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer