- Nå lever vi igjen

Odd kjempet seg til ny matchball etter seier mot Start.

(Dagbladet.no) Odd – Start 2 – 0

Med ryggen mot veggen før kampen hadde Odd-trener Ove Flindt Bjerg en enkelt resept. Hjemmelaget skulle kjempe, kjempe og kjempe for poengene, og dermed holde liv i drømmen om kvalikkplass.

Da Morten Fevang satte ballen bak Starts keeper Kenneth Høie etter bare fem minutter var det tydelig at han ikke hadde talt for døve ører.

I en tett og hard kamp på Skagerak var det hjemmelaget som var først på hver ball, og som fortjent gikk seirende ut av kampen.

- I dag er jeg stolt over spillerne. De skal ha hovedæren for denne lagseieren. Jeg har jobbet mye med humøret i gruppa for å få opp selvtilliten og det viste seg i dag, sa en fornøyd Flindt Bjerg til NTB etter kampen.

I ledelse

Allerede etter fem minutter viste innsatsviljen seg avgjørende. Steffen Hagen slo et godt overlegg, og Odd fikk to sjanser parert.

Men Morten Fevang fikk til slutt klemt ballen inn til høyre for Kenneth Høie, og sendte hjemmelaget i en viktig ledelse.

TA DEN!: Morten Fevang omringes av lagkamerater etter å ha sendte laget sitt i ledelsen. Banens bestemann var involvert i begge scoringene. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX
TA DEN!: Morten Fevang omringes av lagkamerater etter å ha sendte laget sitt i ledelsen. Banens bestemann var involvert i begge scoringene. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX Vis mer

– Odd fikk det første målet og det er viktig i slike «sekspoengskamper». De fikk styre spillet og vi hang ikke med, sa Start-trener Benny Lennartsson til NTB.

Start forsøkte å kjempe seg inn i kampen, men så tidlig ut til å slippe opp for ideer. Bernt Hulsker fikk riktig nok en nettkjenning, men han ble avvinket for å ha kommet fra offsideposisjon.

Etter 25 minutter burde kanskje gjestene ha fått en straffe. Lille Fredrik Strømstad gikk opp i duell i feltet, men endte opp med Rune Almenning Jarsteins knyttneve i ansiktet. Det var neppe tilsiktet fra keeperen, men det spørs om det ikke ville ha blitt frispark andre steder på banen.

Fevang servitør

I stedet var det Odd som tre minutter senere doblet ledelsen, etter flott arbeid av spillerne bak det første målet. Steffen Hagen slo et høyt overlegg, og ved bakre stolpe dukket Fevang opp.

Midtbanespilleren headet tvers foran målet, og ved motsatt stolpe kunne Stefan Bärlin doble ledelsen mot gamle lagkamerater.

– Vi trenger fortsatt hjelp, men troen er mye større nå enn før kampen. Vi spiller god fotball og det viste vi i dag, oppsummerte Fevang til NTB.

Start klarte aldri å legge skikkelig press på hjemmelaget for å komme tilbake i kampen. I stedet var det hjemmelaget som dominerte med farlige dødballer og gode kombinasjoner.

- Nå lever vi igjen

Det var bare storspill fra Kenneth Høie som gjorde at resultatet holdt seg, etter gode redninger fra Trond Viggo Toresen (to ganger), Espen Ruud, Stefan Bärlin og Steffen Hagen. Odd hadde da også ni hjørnespark mot Starts ene på overtid.

Suspensjon

Seieren var velfortjent, men den kom med en høy pris. De må klare seg uten sentrale Tommy Svindal Larsen og Espen Ruud i neste runde, etter at begge pådro seg gule kort.

På den annen side vil de ha spissene Zbynek Pospech og Chukwuma "Bentley" Akabueze tilbake til bortekampen mot Sandefjord, selv om Stefan Bärlin la inn en god søknad til plass i startoppstillingen til den kampen.

Med tre livsviktige poeng i potten er uansett suspensjonene av mindre betydning akkurat nå.

Strømstad skadd

Kristofer Hæstad fikk en hel omgang for gjestene i sin retur etter skade, men Fredrik Strømstad måtte forlate banen med skade i andre omgang. NTB melder at kampene mot Lillestrøm og Lyn kan være i fare.

Det er dårlig nytt for laget i sin kamp for å unngå nedrykk, nå som lagene foran rykket fra og Odd nektet å gi opp drømmen om Tippeligaen i 2008.

– Jeg hadde to mål da jeg overtok treneransvaret i Start; det ene var å komme på trygg plass, det er bare teori nå. Det andre var å berge kvalikplassen. Det kjemper vi mot Odd om nå, sa Lennartsson.

For fortsetter Odd med innsatsviljen de la til grunn i dag er ikke siste ord sagt i bunnstriden, for selv om de trenger hjelp er sjansen ikke bare teoretisk.

- Nå lever vi igjen, vi er med igjen, oppsummerte Flindt Bjerg til TV2.