STORFORM: Brann kjemper om medalje og spill i Europa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORFORM: Brann kjemper om medalje og spill i Europa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Nå lukter det Europa-spill i Bergen: - Vi er i flyten

Men treneren henter ikke fram passet ennå.

Brann - Strømsgodset 1-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann er på en mildt sagt overraskende tredjeplass i serien etter å ha tidvis rundspilt Strømsgodset. Men treneren ligger ikke våken og drømmer om de store fotball-arenaene i Europa av den grunn.

- Jeg jubler ikke ellevilt enda. Det er lenge igjen, sier en traust Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Lars Arne Nilsen vil nok ikke innrømme det, men når han legger seg nå om dagen, så kan det hende han drømmer om å ta Brann med seg ut i Europa etter endt sesong. På kort tid har bergenserne slått topplagene Odd og Strømsgodset.

Hjemme på Brann stadion har de åtte seire på rad og en uavgjort i år.

Moro å være trener

- Vi er i flyten. Jeg har sagt i hele år at det offensive spillet og underholdningen kommer etterhvert. Mot Strømsgodset fikk vi vist hva som bor i oss når vi spiller god angrepsfotball. Det holdt i èn omgang, men det var heldigvis mer enn nok. Det er moro å være Brann-trener for tiden. Vi har en selvtillit og ro i laget som er helt fantastisk, sier Nilsen.

Ble ingen matcho-duell

Før kampen hadde ex-Brann-spiller, Marcus Pedersen og Branns midtstopper Jonas Grønner en ordkrig om hvem som var tøffest. Den krigen ble det ikke noe av. Pedersen er imponert over at Brann har karret seg opp fra "driten" til topplass i Tippeligaen.

- I dag er det kjiperǹ å stå her med null poeng. Vi sliter med å spille god fotball på bortebane. Men all ære til mine gamle lagkamerater i dag. De spiller defensivt veldig bra, og gjør det vanskelig å være spiss, sier Marcus Pedersen.

Utnyttet en grov feil

Branns mål ble scoret av costaricaneren Deyver Vega. Han ble glimrende frispilt av Kasper Skaanes i det 36. minutt. Men midtstopper Marius Høibråten ble, dessverre for ham, "arkitekten" bak målet, etter et hjelpeløst dribleforsøk på egen banehalvdel.

Personlige feil har preget Strømsgodset spill i det siste, og det er selvsagt ikke trener Bjørn Petter Ingebretsen fornøyd med.

- Vi fikk det ikke helt til i dag. Jeg er ikke bekymret, men personlige feil på egen halvdel skal vi ikke ha noe av. Da blir man hardt straffet, og der var Brann gode i dag. Vi var veldig dårlige i èn omgang, mens Brann hadde èn omgang hvor de var gode. Da ble kampen avgjort, og det er selvsagt for dårlig av oss, om vi har tenkt å henge med i medaljekampen, sier Ingebretsen.