Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann og Rosenborg er herved advart:

Nå lukter det plutselig seriegull av Ole Gunnar Solskjærs Molde

Molde har maltraktert serieleder Brann 9–1 over to kamper i Eliteserien. Det bør virkelig skremme alle som drømmer om seriegull i Bergen og Trondheim

JUBEL: Molde-spillerne hadde mye å juble for i 5-1-seieren over Brann. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein Ove
JUBEL: Molde-spillerne hadde mye å juble for i 5-1-seieren over Brann. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein Ove Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde-Brann 5–1 (3–1)

12 KAMPER OG 36 poeng igjen å spille om er Molde langt på vei ett av to lag å tro på i gullstriden. Brann, som fortsatt leder Eliteserien etter Rosenborgs sjokkerende poengtap, men som synes å bli stadig litt mer slitne og satt ut av det langvarige snakket om seriegull i Bergen, er det ikke.

PÅ KVELDEN DA veldig mye gikk Molde og Ole Gunnar Solskjær vei – Brann ble beseiret (faktisk enda enklere enn i Bergen) og Rosenborg tapte poeng for Stabæk på Lerkendal (1–1) – fikk Eliteserien den spenningen Eliteserien trenger.

Uten poeng i denne hjemmekampen mot Brann ville Molde vært ute av gullkampen.

Med 5-1, for ikke å snakke om alle Rosenborgs problemer mot bunnlaget Stabæk, er Solskjær og gutta med for fullt.

Ikke bare fordi de nå har heng på Brann og Rosenborg og møter Stabæk (B), Ranheim (H), Odd (B) og Kristiansund (H) i de fire neste kampene.

Men fordi de aldri har vært bedre.

ETTER 14 SERIERUNDER var Molde elleve poeng bak Brann og i ferd med å spille seg ut av gullkampen. Det var midt i VM. Fire kamper, to seirer over Brann, 16 scoringer og ti poeng seinere er avstanden opp bare fem. Og til RBK, som rotet bort muligheten til å ta ledelsen for første gang når alle legene i toppen har spilt like mange kamper, er avstanden bare tre.

Molde er formlaget i Norge.

Både i Europa og i Eliteserien.

DA MOLDE VANT 4–0 i Bergen var det ingen som trodde det de så. Ikke Brann-trener Lars Arne Nilsen som så gutta sine optimalisere arbeidsforholdene til Erling Braut Håland. Ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, hvis kampplan ble toppet med ekstrem flyt og sjeldent gode marginer. Og i hvert fall ikke da 17 år gamle Erling Braut Håland, som scoret hver gang han skjøt mot Branns mål.

Fire ganger de første tjueen minuttene.

Det var makeløst.

DENNE KVELDEN BRUKTE Erling Braut Håland – nå en myndig 18-åring, snart Salzburg-klar for deretter på formelt vis å bli utleid tilbake til Molde – et drøyt minutt på å stjele Branns bakrom, skaffe seg et straffespark og lime ballen inn i den ene kroken (1-0). Da kvarteret var spilt hadde han forsterket signalene om en ny Brann-massakre, med nye bakromsløp og to skudd i stanga.

Ikke bare fordi Molde var så fenomenale, men fordi Brann var like hjelpeløse, naive og tafatte som i Bergen 1. juli.

Uten press på ballfører, med store avstander både mellom ledd og spillere og med ei forsvarsrekke som så ut som et trekkspill.

Resultatet av det var 3–0 til Molde etter 25 minutter.

Det var ikke et mål for lite.

MOLDE SOVNET DE siste sekundene på overtid av første omgang og falt ikke av da Brann deljet en langball i retning Steffen Skålevik. Med midtforsvaret ute av posisjon og keeper Andreas Linde på bærtur, ga de bort en redusering. Det kunne gitt bortelaget et boost, i hvert fall om ikke Molde hadde respondert, men det var aldri noe fare.

Molde ble snarere enda bedre av det ene øyeblikket de virkelig gjorde seg bort.

De skjerpet seg, fortsatte og plage Brann og dominerte serielederen totalt.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR smiler som ei sol og er synlig stolt av både laget og prestasjonen. Det har han all grunn til. Molde har knapt vært bedre siden han trente laget til to seriemesterskap i sin første periode på Aker Stadion. Akkurat nå lukter det mer. Alt mens Bergen begynner å få den store skjelven og Trondheim lurer på hvordan Rosenborg kunne gi bort viktige gullkamppoeng mot et av bunnlagene.

Dette kan bli høsten norsk klubbfotball trenger.

Dette kan bli høsten vi har venta på så lenge.