Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå lukter Everton Champions League

Drømmen svinner for Svennis.

Manchester City - Everton 0-2

(Dagbladet.no): Både Manchester City og Everton har en drøm om å splitte de fire store, og kvalifisere seg for Champions League.

Sven Göran Eriksson får neppe drømmen sin oppfylt, for i kveld ble laget hans et enkelt bytte for Everton på City of Manchester Stadium.

Da ser det lysere ut for David Moyes. 2-0-seieren løftet Everton forbi Liverpool i kampen om den viktige fjerdeplassen, og viste at blåtrøyene med all sannsynlighet kommer til å henge med helt inn.

- Et fantastisk resultat, når du ser hvor sterke City har vært hjemme og hvor jevnt det er på tabellen. Det er viktig å beholde fjerdeplassen, klarer vi det, har vi hatt en enorm sesong, sier midtstopper Phil Jagielka ifølge PA.

Everton var faktisk nærmere 3-0 og 4-0 enn hjemmesterke City var redusering, var minst like effektive som da de ydmyket Brann sist torsdag og drepte det meste av spenningen i løpet av 1. omgang.

Var best

Det tok en halvtime før toppscorer Yakubu fikk nettsus.

SEIERSBRØLET: Joleon Lescott scoret mot City på Goodison Park tidligere denne sesongen, og han gjorde det igjen på City of Manchester Stadium i kveld. Foto: SCANPIX
SEIERSBRØLET: Joleon Lescott scoret mot City på Goodison Park tidligere denne sesongen, og han gjorde det igjen på City of Manchester Stadium i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Han startet angrepet selv, kranglet ballen til Tim Cahill, før han selv løp i posisjon foran boksen. Innlegget fra australieren var perfekt, og Joe Hart var sjanseløs på å stoppe skuddet fra 3-4 meter.

Ledelsen var fullt fortjent - og det skulle bli enda bedre for Everton.

Åtte minutter senere sviktet Richard Dunne fullstendig i markeringen av Joleon Lescott. Everton-stopperen fikk heade uforstyrret fra kort hold, og ballen gikk i en pen bue over Hart.

Selv om Manchester City skjerpet seg noe etter pausen, var de ikke til å kjenne igjen fra bragden på Old Trafford sist, og Everton-seieren var aldri truet.

Snytt for straffe

I stedet fortsatte Everton å produsere de største sjansene. Cahill fikk pirket ballen mot mål fra kloss hold, men en City-forsvarer fikk ballen vekk på streken.

Et kvarter før slutt ble gjestene fra Liverpool trolig snytt for sin andre straffe i kampen, begge gangene etter håndballtakter fra Micah Richards.

Den siste var av det klønete og uforståelige slaget - da 19-åringen løftet opp hånda på 16-meterstreken etter et langt Everton-innkast. Dommer Rob Styles hadde straffevegring og trakk forseelsen utenfor boksen.

image: Nå lukter Everton Champions League

Kvelden ble helsvart for City på overtid. En frustrert Martin Petrov sparket etter Leon Osman da ballen var et annet sted, og Styles trakk opp det røde kortet.

Selve berøringen var av det bagatellmessige slaget, men handlingen var uansett idiotisk av City-spilleren.

Everton har nå 50 poeng, tre foran Liverpool, som har én kamp til gode. City blir liggende på 7. plass.

- Hver kamp heretter er viktig, det blir sekspoengere hver uke, sier Jagielka.

<B>VANT FORTJENT:</B> Yakubu sendte Everton i ledelsen etter en halvtime, og etterpå var seieren aldri truet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media