Nå må Brann håpe på kvalikplassen

Enda dypere i gjørma etter tap mot Bodø/Glimt.

• Bodø/Glimt - Brann 2-1 (2-0)

ASPMYRA (Dagbladet): Brann kjempet som løver, men klarte ikke å utligne til 2-2. Dermed er nedrykket kommet enda nærmere. Nå blir det enten kvalik eller direkte nedrykk for rødtrøyene.
 
Atmosfæren var ladet før avspark. I den rå høstlufta kunne du merke det på publikum, på spillere, og på representantene for det store medieoppbudet.

Da Halvdan Sivertsens høystemte versjon av "Å eg veit meg et land" lød, lå nervøsiteten som et slør over Aspmyra.
 
Glimt trengte minst ett poeng for å holde nedrykksspøkelset på avstand. Brann trengte tre...

Stolpetreff Neppe uten grunn ble de første 25 minuttene svært forknytte, riktignok med bortelaget i førersetet. Brann gikk ut i en svært defensiv utgangsformasjon, 5-3-2, og den utskjelte trener Rikard Norling hadde blant anet benket sin eks-yndling Erik Huseklepp.
 
Bunnoppgjøret våknet ikke til liv før Marcus Pedersen satte et frispark i stanga. Så nært, men akk så fjernt for rødtrøyene...
 
Og derfra gikk alt fra vondt til verre for Brann. Etter drøye halvtimen skjedde det mye på få sekunder. Først ble Glimt-eleganten Badou regelrett "flekket" ned i Branns straffefelt - uten at kampens kontroversielle dommer Svein-Erik Edvartsen gjorde mine til å blåse for straffespark.
 
Ibba-dobbel Dommertabben rakk ikke å bli fordøyd av Aspmyra-publikumet, før "Ibba" Laajab dunket ballen i mål, via et Brann-bein - og dermed gjenopprettet, rettferdighet, ro og orden.

Skjønt ro og ro. 1-0 til Glimt, og Aspmyra eksploderte av pur glede over et mål som - der og da - betød et fortsatt liv i Tippeligaen for 2015.
 
Så kom tabben som skulle vise seg å avgjøre skjebnekampen i Bodø. En ukonsentrert Amin Askar holdt handa ut og dirigerte forsvaret bak seg, mens han forfra ble truet av Glimts Ndiaye med ball.

SCORET TO: Ibba Lajaab scoret to i det skjebnesvangre bunnoppgjøret mot Brann søndag. Bodø/Glimt sikret plassen, mens Brann nå i beste fall når kvalikplassen.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
SCORET TO: Ibba Lajaab scoret to i det skjebnesvangre bunnoppgjøret mot Brann søndag. Bodø/Glimt sikret plassen, mens Brann nå i beste fall når kvalikplassen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Sistnevnte la inn, og det gikk som det måtte gå: Ballen gikk rett i Askars utstrakte hand, og dermed straffe.

Den ekspederte Ibba kontant i mål - hans 12. tippeligascoring for sesongen. Dermed 2-0 til Glimt rett før pause.
 
Skjebnesvanger miss? Brann forsøkte å kaste frem det de hadde i andre omgang - og fikk en relativt tidlig redusering, da stopperen Daniel Mojsov fint beinet ballen i mål.

Men nærmere enn 2-1 kom Brann aldri - tross et par feite tilbud. Særlig Kristoffer Barmen kan komme til å sove dårlig i natt, etter å ha misset alene i god posisjon.

Nå blir kampen om kvalik og nedrykk et oppgjør mellom Brann og Sogndal. Neste søndag møtes de i Bergen...

- Målsettinga i havn For Bodø/Glimt, derimot, er neste års tippeligaspill sikret.

- Målsettinga er i havn, vi skulle berge oss første året etter opprykkt. Dette var en hard og jevn kamp som forventet, vi hadde litt marginene på vår side, men kunne gått opp til 3-0 etter pause. Det ble like nervepirrende som det har vært i stort sett alle kamper i hele år, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Glimt-kaptein Ruben Imingen var glad og lettet i samtale med Dagbladet etter kampen. Imingen signerte tidligere i uka ny kontrakt med Glimt, og sier:

- Det var ingen stor kamp av oss. Jeg har vært i klubben i 10 år nå, og kommer vel til å avslutte karrieren her. Jeg har et stort hjerte for Bodø og Glimt, sier 27-åringen fra Bodøs nabokommune Steigen til Dagbladet.