KNALLHARD KAMP: I dag sykler rytterne inn i Alpene. Europcar-rytter Thomas Voeckler (i midten) leder sammenlagt. Nå vil Saxo Banks Alberto Contador og Leopard-rytter Andy Schleck starte jakten på Voeckler. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
KNALLHARD KAMP: I dag sykler rytterne inn i Alpene. Europcar-rytter Thomas Voeckler (i midten) leder sammenlagt. Nå vil Saxo Banks Alberto Contador og Leopard-rytter Andy Schleck starte jakten på Voeckler. Foto: REUTERS/Denis BalibouseVis mer

- Nå må Contador og Schleck angripe

Kaggestad mener krigen blant favorittene starter i Alpene.

(Dagbladet): På dagens etappe sykler rytterne inn i Alpene, og mye skal avgjøres blant sammenlagtfavorittene de tre neste dagene.

Etappen er 179 kilometer lang og går fra gårsdagens målby Gap, til italienske Pinerolo.

Thor Hushovd jublet for seier i går, og i sammendraget var det Cadel Evans, Thomas Voeckler og Alberto Contador som hadde de bredeste smilene.

FAVORITT?: BMC-rytter Cadel Evans er favoritt i Tour de France, ifølge Mads Kaggestad. Foto:  REUTERS/Denis Balibouse
FAVORITT?: BMC-rytter Cadel Evans er favoritt i Tour de France, ifølge Mads Kaggestad. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

Brødrene Frank og Andy Schleck tapte derimot over minuttet i sammendraget til sine argeste konkurrenter.

- Nå starter hardkjøret for alvor. Contador og Andy Schleck er nødt til å angripe. Og spanjolen må bruke hver eneste mulighet til å vinne tid. Han var sterk i går, mens Schleck var gårsdagens store taper, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Sensasjonsmannen Thomas Voeckler sykler sin åttende etappe i gul trøye i dag. Han har 1,45 minutter ned til Cadel Evans som er nummer to.

EKSPERT:
Mads Kaggestad.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
EKSPERT: Mads Kaggestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Andy Schleck ligger 3,03 bak, mens Contador er hele 3,42 bak lederen.

- Schleck var på defensiven i går og klaget på alt mulig. Spesielt var han misfornøyd med utforkjøringen ned til målgang. Han må ta seg sammen og samle nye krefter. Det er fortsatt helt åpent i sammendraget, og det er veldig lenge siden så mange har kjempet om seieren, sier Kaggestad.

Den tydeligere proffsyklisten tror det blir kniving blant favorittene helt til den nest siste etappen som er en tempoetappe på 42,5 kilometer.

- Cadel Evans er favoritt, men det er helt åpent. Voeckler hang bra med i Pyreneene og det vil være en sensasjon om han holder følge i Alpene. Det eneste som er sikkert er at Contador og Schleck vil gjøre alt de kan for å vinne tid de neste dagene. Det er stor mulighet for at ingenting er avgjort før på «tempoen». Der er Evans best av favorittene, sier Kaggestad.