Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå må Daniel være voksen

I årets sesongen får ikke Daniel Fredheim Holm (20) lenger skjule seg bak merkelappen «stortalent». Det krever VIFs spillerutvikler Harald Aabrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLHALL (Dagbladet): Fredheim Holm er blitt beskrevet som et av Norges største fotballtalent i mange år, men har bare periodevis klart å leve opp til forventningene.

I vinter har han holdt seg skadefri hele tida for første gang på tre år. Sammen med Harald Aabrekk har han terpet og terpet avslutninger med ett mål for øye:

-  Daniel skal bli en notorisk måljeger i år. Han skal ikke sette ett skudd i vinkelen og det neste 10 meter utafor. Han skal treffe så å si hver gang. Hver uke har vi trent på situasjoner han vil havne i ofte, slik at han vet han hva han skal gjøre, forklarer Aabrekk.

I gårsdagens treningskamp mot Odd Grenland satte Fredheim enkelt inn både 1- 0 og 2- 0 på sine to første avslutninger. Begge gangene var Odd-keeper Rune Jarstein sjanseløs. Han kunne økt til 3- 1 seinere i omgangen, men en Odd-forsvarer reddet på streken.

Ikke talent lenger

Aabrekk har jobbet som spillerutvikler i en årsrekke, men legger ikke skjul på at han ser noe spesielt i Fredheim Holm.

-  Han er blant de beste jeg har jobbet med. Men det er ikke snakk om at han er et talent lenger nå. Han får ikke skjule seg bak det i år. Nå er Daniel voksen, sier Aabrekk til Dagbladet.

Da han startet i jobben i fjor, erklærte han at Tore André Flo bør score 20 mål i årets Tippeliga.

 SENKET ODD:  Daniel Fredheim Holm scoret to i treningskampen mot Odd i går. Foto: Kasper Wikestad/Digitalsport
SENKET ODD: Daniel Fredheim Holm scoret to i treningskampen mot Odd i går. Foto: Kasper Wikestad/Digitalsport Vis mer

-  Hva med Fredheim Holm?

-  Jeg mener at en spiss på Vålerenga skal score 20 mål - der ligger lista. Våre spisser skal score mål, de skal ikke være tilretteleggere, sier han bestemt.

Selv er Fredheim Holm forsiktig med å annonsere hvor mange mål han bør score i år.

Kompisfotball

-  Sier jeg det, driter jeg meg bare ut, sier han med et smil.

-  Men det har hjulpet på selvtilliten å trene så mye avslutninger. Jeg prøver å skyte masse på hver eneste trening nå. I tillegg har jeg trent mye innendørs sammen med kompiser. De er veldig ivrige, så en periode i vinter gjorde vi det veldig ofte, sier han til Dagbladet.

Det er ingen hemmelighet at Vålerenga jakter på en ny spiss før vinduet stenger. Det bekymrer ikke Fredheim Holm.

-  Vi er tre gode spisser nå, men jeg har ingen problemer med at det kommer en ny konkurrent. Vi er sårbare for skader, sier han.

Vålerenga vant for øvrig treningskampen 3- 1. Fredheim Holm (2), Ardian Gashi og Pelle Nilsson scoret målene.

PS! Tore André Flo trente som normalt med resten av laget fredag. Han forventes tilbake på banen i løpet av kort tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!