Nå må Daniel være voksen

I årets sesongen får ikke Daniel Fredheim Holm (20) lenger skjule seg bak merkelappen «stortalent». Det krever VIFs spillerutvikler Harald Aabrekk.

VALLHALL (Dagbladet): Fredheim Holm er blitt beskrevet som et av Norges største fotballtalent i mange år, men har bare periodevis klart å leve opp til forventningene.

I vinter har han holdt seg skadefri hele tida for første gang på tre år. Sammen med Harald Aabrekk har han terpet og terpet avslutninger med ett mål for øye:

-  Daniel skal bli en notorisk måljeger i år. Han skal ikke sette ett skudd i vinkelen og det neste 10 meter utafor. Han skal treffe så å si hver gang. Hver uke har vi trent på situasjoner han vil havne i ofte, slik at han vet han hva han skal gjøre, forklarer Aabrekk.

I gårsdagens treningskamp mot Odd Grenland satte Fredheim enkelt inn både 1- 0 og 2- 0 på sine to første avslutninger. Begge gangene var Odd-keeper Rune Jarstein sjanseløs. Han kunne økt til 3- 1 seinere i omgangen, men en Odd-forsvarer reddet på streken.

Ikke talent lenger

Aabrekk har jobbet som spillerutvikler i en årsrekke, men legger ikke skjul på at han ser noe spesielt i Fredheim Holm.

-  Han er blant de beste jeg har jobbet med. Men det er ikke snakk om at han er et talent lenger nå. Han får ikke skjule seg bak det i år. Nå er Daniel voksen, sier Aabrekk til Dagbladet.

Da han startet i jobben i fjor, erklærte han at Tore André Flo bør score 20 mål i årets Tippeliga.

 SENKET ODD:  Daniel Fredheim Holm scoret to i treningskampen mot Odd i går. Foto: Kasper Wikestad/Digitalsport
SENKET ODD: Daniel Fredheim Holm scoret to i treningskampen mot Odd i går. Foto: Kasper Wikestad/Digitalsport Vis mer

-  Hva med Fredheim Holm?

-  Jeg mener at en spiss på Vålerenga skal score 20 mål - der ligger lista. Våre spisser skal score mål, de skal ikke være tilretteleggere, sier han bestemt.

Selv er Fredheim Holm forsiktig med å annonsere hvor mange mål han bør score i år.

Kompisfotball

-  Sier jeg det, driter jeg meg bare ut, sier han med et smil.

-  Men det har hjulpet på selvtilliten å trene så mye avslutninger. Jeg prøver å skyte masse på hver eneste trening nå. I tillegg har jeg trent mye innendørs sammen med kompiser. De er veldig ivrige, så en periode i vinter gjorde vi det veldig ofte, sier han til Dagbladet.

Det er ingen hemmelighet at Vålerenga jakter på en ny spiss før vinduet stenger. Det bekymrer ikke Fredheim Holm.

-  Vi er tre gode spisser nå, men jeg har ingen problemer med at det kommer en ny konkurrent. Vi er sårbare for skader, sier han.

Vålerenga vant for øvrig treningskampen 3- 1. Fredheim Holm (2), Ardian Gashi og Pelle Nilsson scoret målene.

PS! Tore André Flo trente som normalt med resten av laget fredag. Han forventes tilbake på banen i løpet av kort tid.