«Nå må du faen ikke gjøre svenskene så gode

Slik er livet som norsk Sverige-trener i VM.

NORSK SVENSKETRENER: Arild Monsen synes ikke det er så spesielt å lede de svenske sprintgutta i Holmenkollen. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX
NORSK SVENSKETRENER: Arild Monsen synes ikke det er så spesielt å lede de svenske sprintgutta i Holmenkollen. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIXVis mer

SOGNSVANN (Dagbladet): Som de fleste andre nordmenn gleder Arild Monsen til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Men verdensmesterskapet blir litt annerledes for ham.

- Er det spesielt å være nordmann og lede et svensk lag i Kollen?

- Selv føler jeg ikke det så spesielt, men jeg får mange kommentarer. Som «nå må du faen ikke gjøre svenskene så gode», men det er humoristisk ment. I Norge er vi ikke så vant til at nordmenn trener andre nasjoner, men det er en jobb og det er mine løpere jeg har fokus på, sier Monsen.

Russer bananas? I forkant av morgendagens VM-sprint har det vært mye snakk om det korte oppløpet i Holmenkollen og svingen i forkant. Landslagstrener Monsen mener at den ikke trenger å bli avgjørende.

- Dette løpet kan bli avgjort før det beryktede oppløpet. Hvis russiske Aleksej Petukhov er i finalen, er hans eneste sjanse å gå helt bananas i motbakkene. Det er ingen som følger ham i padling i bratt motbakke. Hvis Petukhov gjør det, kan det hende han rister av seg de andre og da vil ikke den siste svingen bety noe som helst, sier Monsen.

- Jeg ser på Anders Gløersen og Eirik Bransdal som de største norske gullhåpene. Jeg tror de er veldig sterke på denne type oppløp og de har vist god form.

- Du har ikke trua på Petter Northug?

- Norge har fem gullkandidater.

Gira Hellner Marcus Hellner ble nummer fire på sprinten i Drammen for noen dager siden og kom på femteplass i VM for to år siden. Han gleder seg til å stake i gang mesterskapet i morgen.

- Jeg er veldig gira etter å komme i gang med VM. Jeg har gått og ventet lenge, så det skal bli deilig å komme ut i sporet. Jeg har jobbet med spurten min, for å få ting til å stemme i høyere hastighet. Det har jeg tenkt på hele sesongen, det gjelder både sprint og andre løp.

- Blir dette mesterskapet hvor du tar Petter i en spurt?

- Vi får se.

SVENSK TRUSSEL: Selv om Mats Larsson er syk har svenskene et sterkt sprintlag: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Peterson. Foto: SIGVE KVAMME
SVENSK TRUSSEL: Selv om Mats Larsson er syk har svenskene et sterkt sprintlag: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Peterson. Foto: SIGVE KVAMME Vis mer